Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

İçi için ;
1 adet fırın makarna
150 gram beyaz peynir
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
4 su bardağı süt
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
1 avuç kadar rendelenmiş kaşar
Üzeri için
Rendelenmiş kaşar
Tereyağı ya da margarinde olabilir

Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kızlarr toplanın mükemmel tarif ile geldim lezzetine aşık olacaksınız
Öncelikle makarnamızı haşlayalım haşlanan makarna suyun bir iki tutam tuz atalım.
Makarnalar haşlanırken peynirlerimizi küp küp doğrayalım ve ya ellerimizle kopararak kendimize göre ayarlayalım.
Haşlanan makarnaları süzelim süzülen makarnayı soğuk suda bir tur gezdirelim (makarnalar birbirine yapışmasın diye).
Sonrasında bir fırın tepsisini ve ya borcamı alarak yağlayalım içine alt katman olarak biraz makarnamızı koyalım ve üzerine peynirlerimizin hepsini eşit şekilde yayalım.
Son aşama olarak üzerini tekrar makarnamızla kapatalım.
Beşamel sos için bir tencereyi altı kısık ocağa alalım.
Tereyağını koyalım ve unu ilave edip unu kavuralım hızlı olmanız gerekiyor un yanabilir.
Sonrasında yağı ilave edelim ve sütü koyalım yoğun kıvam alana kadar karıştıralım.
Ardından tuzu ekleyip son bir tur daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım ve karabiberi, rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştıralım.
Beşamel sosumuzu hazırladığımız makarnanın üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Rendelenmiş kaşar peynirini de sosun üzerine döküp eşit şekilde kaşarı da dağıtalım ve ufak ufak margarin ya da tereyağımızı kesip her bi köşeye gelecek şekilde dağıtalım.
Ardından yemeğimizi önceden ısıtılmış fırına verelim ve 45 dakika kontrollü şekilde pişirelim(sizin fırınlarınıza göre dakika değişikliği olabilir)
Pişen yemeğimizi fırından çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra istediğimiz şekile göre kesip servis edebiliriz afiyet olsun
Püf noktalar;.
Beşamel sosun güzelliği karabiber ve sonradan eklenen kaşar peynirinde
Beşamel sosumuzu makarnaya yaymak için plastik spatula kullanarak yayarsanız daha güzel ve pürüzsüz şekilde yayılacaktır.
Yemeğimiz fırındayken 15 dakika arayla yönünü çevirmelisiniz
Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket fırın makarna (500 gr) Peynirli beşamel sos için 3 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un 1 lt süt 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir Tuz Üzeri için Kaşar peynir Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Beşamel Soslu Peynirli Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket fırın makarna Haşlamak için; 2 litre kadar su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ İç malzeme için; 1 kase beyaz peynir 1 demek maydanoz Az karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Materyaller 1 paket fırın makarna Beşamel sos için; 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; 1 kase rendelenmiş kaşar Tereyağ Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Yapılışı Birinci evvel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler Haşlamak için: Yarım paket makarna 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Kaynamış su Beşamel sos için: 4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ 4 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket fırın makarna Beşamel sos için; 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 4 su bardağı süt Yarım yemek kaşığı tuz Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri Tereyağı (Yoksa margarinde olabilir) Ben içine peynirli harcı koydum daha lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt