Son konular

Beşamel Soslu Fırında Makarna

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Gereçler
1 paket ince uzun makarna
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
125 gr tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı un
3 buçuk su bardağı süt
Biraz tuz
İstege nazaran bir çimdik karabiber
Üstü için ;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Yapılışı

Makarna sıvı yağ ve tuz ile 8-10dk haşlanılır.
Makarna pişerken bir yandan beşamel sos için tavaya tereyağ koyulup eriyince un eklenip, kokusu çıkınca bir yandan çırparak yavaş yavaş süt eklenir. ( çok koyu bir kıvam olmayacak) pütürlü kalırsa blenderdan geçirilebilir.
Tuzuda ekliyoruz ocağın altını kapatmadan.
Makarna pişince süzülüp yağlanmış kare borcama koyup beşamel sos ile birleştirip karıştırıyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayıp evvelce 200derecede 5dk ısıtılmış fırına veriyoruz.
Altı çok hafif üstü tamen kızarınca fırından alıyoruz.
Biraz dinlenince dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt