tMalzemeler
*500 gr tavuk goğsu
*1 tane kapya biber
*2 tane yeşil biber
*1 tane soğan
*1 tane domates
*1 tane patates
*1 yemek kaşığı domates salcası
*12 (yarım) yemek kaşığı biber salcası
*Karabiber, tuz, kekik, kimyon, pulbiber
Beşamel sos icin;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*Tuz, karabiber
*Uzerine; rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı
1 Tavuk goğsunu kuşbaşı şeklinde doğrayalım Tencereye sıvı yağı dokup tavukları soteleyelim
2 Uzerine doğramış olduğumuz malzemeleri sırayla soğan, biberler ve domatesi katalım Sonra salcasını ilave edelim Son olarak baharatlarını katalım
3 Patatesleri kup kup doğrayıp kızartalım Daha sonra pişirmiş olduğumuz tavuk sotenin icine katalım
4 Hazırladığımız tavuk soteyi fırın kaplarımıza alalım
5 Beşamel sos icin tereyağ ile unu bir iki dakika kavurup icine yavaş yavaş sutu ilave edelim
6 Son olarak tavuk sotemizin ustune beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edip 200 derecede 1520 dakika uzeri kızarana kadar pişirelim
Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum
*500 gr tavuk goğsu
*1 tane kapya biber
*2 tane yeşil biber
*1 tane soğan
*1 tane domates
*1 tane patates
*1 yemek kaşığı domates salcası
*12 (yarım) yemek kaşığı biber salcası
*Karabiber, tuz, kekik, kimyon, pulbiber
Beşamel sos icin;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı sut
*Tuz, karabiber
*Uzerine; rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı
1 Tavuk goğsunu kuşbaşı şeklinde doğrayalım Tencereye sıvı yağı dokup tavukları soteleyelim
2 Uzerine doğramış olduğumuz malzemeleri sırayla soğan, biberler ve domatesi katalım Sonra salcasını ilave edelim Son olarak baharatlarını katalım
3 Patatesleri kup kup doğrayıp kızartalım Daha sonra pişirmiş olduğumuz tavuk sotenin icine katalım
4 Hazırladığımız tavuk soteyi fırın kaplarımıza alalım
5 Beşamel sos icin tereyağ ile unu bir iki dakika kavurup icine yavaş yavaş sutu ilave edelim
6 Son olarak tavuk sotemizin ustune beşamel sos ve kaşar peynirini ilave edip 200 derecede 1520 dakika uzeri kızarana kadar pişirelim
Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum