Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
1 tavuğun göğsü
1 adet kuru soğan
2 adet biber
1 kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
1 büyük patates
Karabiber,kekik,kırmızı toz biber
Tuz
Yeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle küçük bir tencereye su ekleyelim, patatesleri soyup çok küçük olmayacak halde küp küp doğrayın ve tencerede hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
Öteki yandan tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
Tavaya alıp tavuk göğsünü ve zeytinyağını içine ekleyip suyunu çekip kavrulmaya başlayınca yemeklik doğranmış kuru soğan, biber ve kırmızı biberi de ekleyip biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim .
Kırmızı toz biberi ve başka baharatları da ekleyip karıştırın.
Baharatları damak tadınıza nazaran ister artırıp ister azaltabilirsiniz.
Haşlanmış patates, bezelye ve tuzunu da ek edip karıştırın akabinde ister benim üzere porsiyonluk güveç kaplarına isterseniz borcama yayın.
Üzerindeki beşamel sosunu hazırlayalım, onun için tereyağını eritip unu ekleyelim.
Unun kokusu çıkınca bir taraftan sütünü ekleyelim bir taraftan karıştıra karıştıra pişirelimki un topaklanmasın .
Yoğunlaşan beşamele karabiber ve tuz ek edip ocağın altını kapatalım.
Beşamel sosu yemeğin üzerine eşit bir formda yayalım.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tavuğun göğsü
1 adet kuru soğan
2 adet biber
1 kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
1 büyük patates
Karabiber,kekik,kırmızı toz biber
Tuz
Yeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle küçük bir tencereye su ekleyelim, patatesleri soyup çok küçük olmayacak halde küp küp doğrayın ve tencerede hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
Öteki yandan tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
Tavaya alıp tavuk göğsünü ve zeytinyağını içine ekleyip suyunu çekip kavrulmaya başlayınca yemeklik doğranmış kuru soğan, biber ve kırmızı biberi de ekleyip biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim .
Kırmızı toz biberi ve başka baharatları da ekleyip karıştırın.
Baharatları damak tadınıza nazaran ister artırıp ister azaltabilirsiniz.
Haşlanmış patates, bezelye ve tuzunu da ek edip karıştırın akabinde ister benim üzere porsiyonluk güveç kaplarına isterseniz borcama yayın.
Üzerindeki beşamel sosunu hazırlayalım, onun için tereyağını eritip unu ekleyelim.
Unun kokusu çıkınca bir taraftan sütünü ekleyelim bir taraftan karıştıra karıştıra pişirelimki un topaklanmasın .
Yoğunlaşan beşamele karabiber ve tuz ek edip ocağın altını kapatalım.
Beşamel sosu yemeğin üzerine eşit bir formda yayalım.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı