Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi İcin Malzemeler
*5 tane kabak
*1 kase dolusu tavuk kıyması 2 tane carliston biber
*1 tane kırmızı biber
*2 tane soğan
*1 diş sarımsak
*Goz kararı tuz,kimyon, kekik, pulbiber kırmızı tatlı biber azıcık karabiber
*Yarım yemek kaşığı salca
Uzerine Beşamel Sos İcin ;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağından biraz fazla sut
*Biraz tuz karabiber
En ustu icin
*Rendelenmiş kaşar peynir
Son olarak sos icin
*1 yemek kaşığı salcayı
*1 su bardağı sıcak suda ozeyip kenardan dokulur
Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak ic harcı hazırlayalım soğan hafif kavurup tavuk kıymasını atalım
*Daha sonra o iyice kavrulduktan sonra biber atalım
*Sonra domates ve sarımsak ve salcasını atıp kavuralım
*Piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve hemen kabaklarımızı yıkayıp ortadan ikiye bolup iclerini oyalım ve kızartalım
*Daha sonra kızaran kabakların uzerine tavuk harcından koyalım ve beşamel sosunu yapmaya başlayalım
*Tereyağ ve unu kavuralım
*Daha sonra sut tuz ekleyip muhallebi kıvamı alınca karabiber atıp ocakta alalım ve kabakların uzerindeki tavukların uzerine de sos paylaştıralım ve onun uzerine kaşar rendesi de koyup 1 yemek kaşığı salcayı 1 su bardağı sıcak suda salcalı sos yapıp fırına verelim
*Uzeri kızarana dek pişirelim deneyenlere afiyet olsun lezzetli bir tarif tavsiye ederim
*5 tane kabak
*1 kase dolusu tavuk kıyması 2 tane carliston biber
*1 tane kırmızı biber
*2 tane soğan
*1 diş sarımsak
*Goz kararı tuz,kimyon, kekik, pulbiber kırmızı tatlı biber azıcık karabiber
*Yarım yemek kaşığı salca
Uzerine Beşamel Sos İcin ;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağından biraz fazla sut
*Biraz tuz karabiber
En ustu icin
*Rendelenmiş kaşar peynir
Son olarak sos icin
*1 yemek kaşığı salcayı
*1 su bardağı sıcak suda ozeyip kenardan dokulur
Beşamel Soslu Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak ic harcı hazırlayalım soğan hafif kavurup tavuk kıymasını atalım
*Daha sonra o iyice kavrulduktan sonra biber atalım
*Sonra domates ve sarımsak ve salcasını atıp kavuralım
*Piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve hemen kabaklarımızı yıkayıp ortadan ikiye bolup iclerini oyalım ve kızartalım
*Daha sonra kızaran kabakların uzerine tavuk harcından koyalım ve beşamel sosunu yapmaya başlayalım
*Tereyağ ve unu kavuralım
*Daha sonra sut tuz ekleyip muhallebi kıvamı alınca karabiber atıp ocakta alalım ve kabakların uzerindeki tavukların uzerine de sos paylaştıralım ve onun uzerine kaşar rendesi de koyup 1 yemek kaşığı salcayı 1 su bardağı sıcak suda salcalı sos yapıp fırına verelim
*Uzeri kızarana dek pişirelim deneyenlere afiyet olsun lezzetli bir tarif tavsiye ederim