Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tanımı İçin Gereçler
1 orta brokoli
1 orta karnabahar
Haşlamak için kaynar su
Tuz
Beşamel sos için ;
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için ;
Kaşar rendesi
Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Brokoli ve karnabaharı parçalayın ayıklayıp yıkayın .
Sıcak su kaynatın, içine tuz atın .
Karnabahar ve brokoliyi 10 dakika haşlayın süzün .Büyük bir tepsiye alın.
Büyükler bıçakla küçültün.
Beşamel sos için; yağı eritin içine un ekleyip biraz kavurun ,sütü ekleyin.
Kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra karabiber ,tuz ekleyip altını kapatın.
Sebzelerin üstüne her yerine gezdirin .
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 5 dakika evvel kaşar rendesi döküp tekrar fırında kızartın afiyet olsun
Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 orta brokoli
1 orta karnabahar
Haşlamak için kaynar su
Tuz
Beşamel sos için ;
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için ;
Kaşar rendesi
Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Brokoli ve karnabaharı parçalayın ayıklayıp yıkayın .
Sıcak su kaynatın, içine tuz atın .
Karnabahar ve brokoliyi 10 dakika haşlayın süzün .Büyük bir tepsiye alın.
Büyükler bıçakla küçültün.
Beşamel sos için; yağı eritin içine un ekleyip biraz kavurun ,sütü ekleyin.
Kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra karabiber ,tuz ekleyip altını kapatın.
Sebzelerin üstüne her yerine gezdirin .
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 5 dakika evvel kaşar rendesi döküp tekrar fırında kızartın afiyet olsun
Beşamel Soslu Karnabahar Brokoli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı