Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket makarna
1 adet kuru soğan
100 gr kıyma (1 yumurta büyüklüğünde)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı fesleğen
Beşamel sos;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Üzerine;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı haşlayıp süzdüm.
Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurdum .
Domates püresini ekleyip 2-3 dk daha karıştırarak pişirmeye devam ettim.
Tuz ve baharları ekleyip ocaktan aldım.
Beşamel sos için; Tereyağ ve zeytinyağını sos tenceresine aldım.
Eritip unu ekledim 1 dk kavurdum, 2 bardak soğuk sütü ağır ağır ekledim karıştırarak pişirdim .
Koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan aldım.
Borcama haşlayıp süzdüğüm makarnayı aldım.
Üzerine hazırladığım beşamel sosu eşit bir formda döktüm.
Kıymalı harcı da eşit bir halde yaydıktan sonra rendelenmiş kaşarı her tarafına serptim.
170°fırında kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar 5-10 dk pişirdim.
Üzerine maydanoz serpip servis yaptım ️.
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket makarna
1 adet kuru soğan
100 gr kıyma (1 yumurta büyüklüğünde)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı fesleğen
Beşamel sos;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Üzerine;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı haşlayıp süzdüm.
Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurdum .
Domates püresini ekleyip 2-3 dk daha karıştırarak pişirmeye devam ettim.
Tuz ve baharları ekleyip ocaktan aldım.
Beşamel sos için; Tereyağ ve zeytinyağını sos tenceresine aldım.
Eritip unu ekledim 1 dk kavurdum, 2 bardak soğuk sütü ağır ağır ekledim karıştırarak pişirdim .
Koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan aldım.
Borcama haşlayıp süzdüğüm makarnayı aldım.
Üzerine hazırladığım beşamel sosu eşit bir formda döktüm.
Kıymalı harcı da eşit bir halde yaydıktan sonra rendelenmiş kaşarı her tarafına serptim.
170°fırında kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar 5-10 dk pişirdim.
Üzerine maydanoz serpip servis yaptım ️.
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı