Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
Kızartmak için ;sıvı yağ
Kıymalı harcı için;
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 adet iri uzunluk domates(konserve kullandım)
Tuz,karabiber,toz kırmızı biber
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz,karabiber
Üzerine koymak için;
Kaşar peyniri rendesi
Sosu için;
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası

Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları çok ince olmayacak formda dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.
Daha sonra gerili önlü kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
Patlıcanlar fazla yağını bırakırken kıymalı harcını hazırlıyoruz.
Tavaya çok az sıvı yağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
Ardından biberleri de ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Yumuşayan sebzelere kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı rendelenmiş sarımsakları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domates rendesini ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
Bir mühlet de bu formda pişirip ocaktan alıyoruz.
Patlıcanları yemeği pişireceğimiz tepsiye ya da borcama dizip uzerlerine kıymalı harcı paylaştırıyoruz.
Beşamel sosu için tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
Bir yemek kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Diğer yandan sütü ekleyip topaklanmaması için bir yandan çırparak karıştırıyoruz.
Kıvam alan sosa tuz ve karabiber ekleyip altını kapatıyoruz.
Hazır olan beşamel sosunu da patlıcanların üzerine paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz.
Sosu için bir su bardağı su da salçayı açıp patlıcanların ortalarına gezdiriyoruz.
Yemeğimizi evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler hafif kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı İçin Gereçler 4 tane patlıcan 4 tane patates 250 gram kıyma 2 tane kuru soğan 2 tane yeşil biber 1 tane kapya biber 1 tane domates 1 tatlı kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı sıcak su 1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Beşamel Soslu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler 3-4 büyük ve kalın patlıcan Sıvı yağ Kıymalı harcı için: 150 gram kıyma 2-3 adet sivri biber 1 adet soğan 1 büyük domates Tuz kırmızıbiber Sıvı yağ Beşamel sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı un Yaklaşık 1 su bardağı süt (az gelirse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk karnabahar Kıymalı sos için; 200-300 gram kıyma 2 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 büyük kapya biber 1 büyük uzunluk domates 1 yemek kaşığı salça (Dolu dolu) 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beşemal Soslu Musakka Tarifi İçin Malzemeler 3 adet patlıcan Kıymalı harç için; 250g kıyma 1 adet soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet sivri biber 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı domates sosu Karabiber Pulbiber Tuz Beşamel sos için; 1,5 yemek kaşığı un 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk karnabahar Kıymalı harç için; 400 gram kıyma 1 adet soğan 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak su Beşamel sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt