Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr dana kıyma
6 adet pırasa
1 adet patates orta boy
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları yıkayıp yuvarlak şekilde keselim.
Tavaya zeytinyağı koyup pırasaları ekleyelim.
Patates ve havucun kabuklarını soyup yıkayalım, ve rendeleyip suyunu sıkalım.
Pırasalar kendini salınca, salçayı ekleyip kavuralım. Kıymayı ekleyip kavuralım.
Sonrasında patates ve havucu ekleyelim 10 dakika hepsini harmanlayıp kavuralım, ocağın altını kapatalım.
Beşamel sos için; tencereye tereyağı alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup süt tuz ve karabiber ekleyip. Karıştıralım. Göz göz olunca kapatalım çok koyu kıvam olmasın.
Yemeği borcama alıp üzerine beşamel sosu dökelim, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip sonrasında üzerine rendelenmiş kaşarı döküp tekrar fırına verelim.
Kaşarlar kızarınca yemeği fırından alalım afiyetler olsun, yoğurt eşliğinde yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.
Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr dana kıyma
6 adet pırasa
1 adet patates orta boy
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları yıkayıp yuvarlak şekilde keselim.
Tavaya zeytinyağı koyup pırasaları ekleyelim.
Patates ve havucun kabuklarını soyup yıkayalım, ve rendeleyip suyunu sıkalım.
Pırasalar kendini salınca, salçayı ekleyip kavuralım. Kıymayı ekleyip kavuralım.
Sonrasında patates ve havucu ekleyelim 10 dakika hepsini harmanlayıp kavuralım, ocağın altını kapatalım.
Beşamel sos için; tencereye tereyağı alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup süt tuz ve karabiber ekleyip. Karıştıralım. Göz göz olunca kapatalım çok koyu kıvam olmasın.
Yemeği borcama alıp üzerine beşamel sosu dökelim, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip sonrasında üzerine rendelenmiş kaşarı döküp tekrar fırına verelim.
Kaşarlar kızarınca yemeği fırından alalım afiyetler olsun, yoğurt eşliğinde yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.
Beşamel Soslu Kıymalı Sebze Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı