Son konular

Beşamel Soslu Mantarlı Patates Oturtma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beşamel Soslu Mantarlı Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy patates
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 kase mantar
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Beşamel sos için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları doğrayarak sıvı yağda pişirin. Ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin ve salçayı ekleyin.
Mantarları temizleyerek doğrayın ve kıymaya ilave edin. Son olarak tuzu ve karabiberini ilave edip sonra ocaktan alın.
Patatesleri soyup ince dilimleyin halka halka. Kalıbınızı yağlayarak tabanına bir sıra patates dizin. Üzerine kıymalı mantarlı harçtan koyun ve fırında pişirin.
Beşamel sos için; tereyağını eritin ve içine unu ekleyip hafif kavurun. Daha sonra süt ve tuzu ilave edip hızlıca karıştırın. Göz göz olunca ocaktan alın.
Hazırladığınız beşamel sosu pişen yemeğin üzerini kapatacak şekilde sürün ve fırına verin.
Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyerek peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar tekrar fırına verin. 180 derece pişirin
Beşamel Soslu Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt