Son konular

Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Tavuk

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Patates için;
2-3 patates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, pul biber, karabiber, kimyon, kekik (tercihe göre değişebilir.)
Tavuk sote için;
500 gram tavuk göğsü
9-10 adet mantar
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 kase domates sosu
1 yemek kaşığı domates biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, pul biber, karabiber, kimyon, kekik (tercihe göre değişebilir.)
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler ince ince daire şeklinde dilimlenir.
Fırın kabına alınır, yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanıp fırın kabına dizilir.
Önceden ısıtılmış 200-250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Diğer tarafta tavaya tavuklar alınıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çeken tavuklara sıvı yağ ve kırmızı yeşil biber eklenip biraz sotelenir.
Daha sonra mantar ve tereyağ eklenip sotelenmeye devam edilir.
Domates sosu ve salça tuz ve baharatlar eklenip karıştırıldıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişmeye bırakılır. Suyu azalır ise 1 çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tavuklar ve mantarlar yumuşayınca pişmiş demektir.
Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk sote güzelce yayılır.
Diğer yandan beşamel sos hazırlanır.
Tereyağ tencereye alınır un eklenip güzelce kavrulur.
Daha sonra süt yavaş yavaş eklenip hızlıca karıştırılır.
Kaynayınca tuz karabiber eklenip ocaktan alınır.
Hazırladığımız beşamel sos tavukların üzerine dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. .
Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 paket tavuk incik eti 1 kilo mantar 3 adet kırmızı kapya biber 1 adet patlıcan 1 adet orta uzunluk kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 5 çorba kaşığı konserve domates Tuz ,karabiber Beşamel sos; 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuk Patates Tanımı İçin Materyaller Patates için: 3 adet orta uzunluk patates 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz Tavuklu harç için: 2 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yeşil biber 2 yemek kaşığı domates sosu 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Zemine dizmek için; 3-4 adet patates (Boyuta göre değişebilir) Tuz,karabiber,pul biber,toz biber,kekik 4 yemek kaşığı sıvı yağ Tavuk sote için; 1 paket tavuk göğsü (700 gram kadar yeterli olacaktır) 3 adet yeşil biber (küçük boy) 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 300 gram mantar 500 gram tavuk bonfile 1 adet yeşil biber 1 adet domates 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı salça Kimyon karabiber pul biber 1 tatlı kaşığı Yarım çay bardağı sıvı yağ Beşamel sosu için; 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk pirzola 1 paket mantar 2 büyük boy patates 1 adet soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz,karabiber,pul biber,kimyon Beşamel sos 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un Karabiber Üzeri için Kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt