Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İcin Malzemeler
*400 gr tavuk goğsu
*3adet kapya biber
*2 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salca
*Tuz
*Karabiber ,pul biber
*1 adet orta boy soğan
*250 gram mantar
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 diş sarımsak
Beşamel sos icin
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1,5 su bardağı ılık sut
Uzeri icin
*Rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
1
*2 yemek kaşığı yağda kup kup doğradığımız tavukları kavuruyoruz
*Tam suyunu cekmeden icerisine ince ince doğradığımız kuru soğanları atıyoruz
*Doğradığımız mantarları, kapya biberleri ve sivri biberleri de atıyoruz
*Sarımsakları atıyoruz bir yemek kaşığı salcayı ilave ediyoruz baharatlarını ilave ediyoruz ve son olarak 5 dakika kavuruyoruz
*Beşamel sosun hazırlanışı
*2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz
*İcerisine iki yemek kaşığı unu katıp pembeleşene kadar kavuruyoruz
*Uzerine bir bucuk bardak ılık sutu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar surekli karıştırıyoruz
*Gozgoz olacak şekilde olunca azıcık tuz katıyoruz
*Sote kavrulduktan sonra borcama dokuyoruz
*Uzerine beşamel sosu dokuyoruz
*Uzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini seriyoruz ve fırına verip 10 dakika uzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*400 gr tavuk goğsu
*3adet kapya biber
*2 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı salca
*Tuz
*Karabiber ,pul biber
*1 adet orta boy soğan
*250 gram mantar
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 diş sarımsak
Beşamel sos icin
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1,5 su bardağı ılık sut
Uzeri icin
*Rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı
1
*2 yemek kaşığı yağda kup kup doğradığımız tavukları kavuruyoruz
*Tam suyunu cekmeden icerisine ince ince doğradığımız kuru soğanları atıyoruz
*Doğradığımız mantarları, kapya biberleri ve sivri biberleri de atıyoruz
*Sarımsakları atıyoruz bir yemek kaşığı salcayı ilave ediyoruz baharatlarını ilave ediyoruz ve son olarak 5 dakika kavuruyoruz
*Beşamel sosun hazırlanışı
*2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz
*İcerisine iki yemek kaşığı unu katıp pembeleşene kadar kavuruyoruz
*Uzerine bir bucuk bardak ılık sutu ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar surekli karıştırıyoruz
*Gozgoz olacak şekilde olunca azıcık tuz katıyoruz
*Sote kavrulduktan sonra borcama dokuyoruz
*Uzerine beşamel sosu dokuyoruz
*Uzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini seriyoruz ve fırına verip 10 dakika uzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun