Son konular

Beşamel Soslu Patates Musakka

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beşamel Soslu Patates Musakka Tanımı İçin Gereçler
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 büyük patates
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
Sıvıyağ
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1.5 bardak süt
Tuz, karabiber
Üzeri için
Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patates Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcımız için soğanı ve biberi evvel soğan sonra biber olacak formda kavuruyoruz. Akabinde kıymayı ekleyip onuda kavuruyoruz.
İçerisine küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Son olarak tuz, karabiber ve salçamızıda ekledikten sonra altını kapatıyoruz.
Patatesleri ince ince dilimledikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Tepsimize bir sıra patates diziyoruz iç harcımızı üzerine döküyoruz tekrar bir sıra patates diziyoruz.
Beşamel sos için tereyağımızı eritip unumuzu ekliyoruz. Un kavrulduktan sonra sütü ekleyip tuz ve karabiber ekliyoruz kıvam alınca altını kapatıp patateslerin üzerine döküyoruz.
Son olarak kaşar peyniri serpiyoruz. 180 derecelik ısınmış fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca fırından alıp servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
 
Üst Alt