Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Zemine dizmek için;
3-4 adet patates (Boyuta göre değişebilir)
Tuz,karabiber,pul biber,toz biber,kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk sote için;
1 paket tavuk göğsü (700 gram kadar yeterli olacaktır)
3 adet yeşil biber (küçük boy)
3 adet domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığından biraz fazla tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
Tuz (yeteri kadar)
2 çay kaşığı pul biber
2.5 çay kaşığı toz biber
2.5 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
Rendelenmiş kaşar (2-3 yemek kaşığı yeterli)
Üzeri için;
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizi ince ince daire dilimleri şeklinde keselim ve bir kaba alarak sıvı yağımız ve baharatlarımız ile güzelce karıştıralım.
Ardından borcuma ya da fırın tepsisine hangisinde yapacaksanız içini sıvı yağ ile hafif yağlayalım.
Ardından kestiğimiz patatesleri dizelim ve fırına atalım (kontrollü pişirin fırınınıza göre değişebilir ).
Patatesler fırında pişerken tavuk sotemizi hazırlamaya geçelim.Tavuğumuzu temizleyip kuş başı şeklinde keselim ve suda bekletelim.
O esnada domatesimizi biberimizi kare kare keselim.
Ardından tava veya tencereye sıvı yağımızı koyup kızdıralım.
Kızan sıvı yağa tavuğumuzu atıp yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
Sonrasında domatesimizi ve biberimizi ekleyip karıştıralım onlarda biraz piştikten sonra salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyip güzelce karıştıralım.
Sonra tereyağını atıp karıştıralım ve 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım piştikten sonra ocaktan alalım.
Beşamel sosu için tereyağımızı küçük bir tencereye koyalım.
Üzerine sıvı yağı ekleyip erimesini bekleyelim ve ardından unu ilave ederek yakmayacak şekilde karıştıralım.
Hemen ardından sütümüzü koyup koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Kıvamını alan beşamel sosumuzun içine bir tutam tuz atalım.
Son tur karıştırıp altını kapatalım karabiberi ve beşamel sosu için ayırdığımız kaşarı ekleyip karıştıralım.
Patateslerin üzerine tavuk sotemizi ilave edip eşit şekilde yayalım hemen üstüne beşamel sosunu ekleyip eşit bir şekilde onu da yayalım.
Rendelediğimiz kaşar peynirlerini de üzerine serpip fırına atalım. Kontrollü şekilde pişirin.
Piştikten sonra biraz dinlendirin.
Ardından servise hazır hale gelecektir afiyet olsun Dilerseniz yanında pirinç pilavı yaparak servis edebilirsiniz
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Zemine dizmek için;
3-4 adet patates (Boyuta göre değişebilir)
Tuz,karabiber,pul biber,toz biber,kekik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk sote için;
1 paket tavuk göğsü (700 gram kadar yeterli olacaktır)
3 adet yeşil biber (küçük boy)
3 adet domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığından biraz fazla tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
Tuz (yeteri kadar)
2 çay kaşığı pul biber
2.5 çay kaşığı toz biber
2.5 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
1.5 çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı karabiber
Rendelenmiş kaşar (2-3 yemek kaşığı yeterli)
Üzeri için;
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizi ince ince daire dilimleri şeklinde keselim ve bir kaba alarak sıvı yağımız ve baharatlarımız ile güzelce karıştıralım.
Ardından borcuma ya da fırın tepsisine hangisinde yapacaksanız içini sıvı yağ ile hafif yağlayalım.
Ardından kestiğimiz patatesleri dizelim ve fırına atalım (kontrollü pişirin fırınınıza göre değişebilir ).
Patatesler fırında pişerken tavuk sotemizi hazırlamaya geçelim.Tavuğumuzu temizleyip kuş başı şeklinde keselim ve suda bekletelim.
O esnada domatesimizi biberimizi kare kare keselim.
Ardından tava veya tencereye sıvı yağımızı koyup kızdıralım.
Kızan sıvı yağa tavuğumuzu atıp yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
Sonrasında domatesimizi ve biberimizi ekleyip karıştıralım onlarda biraz piştikten sonra salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyip güzelce karıştıralım.
Sonra tereyağını atıp karıştıralım ve 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım piştikten sonra ocaktan alalım.
Beşamel sosu için tereyağımızı küçük bir tencereye koyalım.
Üzerine sıvı yağı ekleyip erimesini bekleyelim ve ardından unu ilave ederek yakmayacak şekilde karıştıralım.
Hemen ardından sütümüzü koyup koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Kıvamını alan beşamel sosumuzun içine bir tutam tuz atalım.
Son tur karıştırıp altını kapatalım karabiberi ve beşamel sosu için ayırdığımız kaşarı ekleyip karıştıralım.
Patateslerin üzerine tavuk sotemizi ilave edip eşit şekilde yayalım hemen üstüne beşamel sosunu ekleyip eşit bir şekilde onu da yayalım.
Rendelediğimiz kaşar peynirlerini de üzerine serpip fırına atalım. Kontrollü şekilde pişirin.
Piştikten sonra biraz dinlendirin.
Ardından servise hazır hale gelecektir afiyet olsun Dilerseniz yanında pirinç pilavı yaparak servis edebilirsiniz
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı