Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı İçin Gereçler
4 tane patlıcan
4 tane patates
250 gram kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
1 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su
1 er çay kaşığı karabiber
Kekik
Pul biber
Damak zevkine nazaran tuz
1 tutam maydanoz
Beşamel sosu için
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
Küçük 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup iki parmak eninde doğrayalım tuzlu suda yarım saat bekletelim, patatesleri soyup elma dilimi formunda doğrayalım
Suyunu süzdüğümüz patlıcanlarıda patatesleri de biraz yağ ve tuz ekleyip karıştıralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derecede kızartalım, kıymalı harcı için, kıymayı tavaya alalım üzerine sıvı yağ ek edip karıştıralım biraz kavrulunca üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edelim.
Onlarda biraz kavrulunca doğranmış domatesi ek edip karıştıralım üzerine salçayı ve baharatları ek edip karıştıralım üzerine suyu ek edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Beşamel sosu için tereyağını tavaya alalım üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım karıştırarak sütü ekleyelim yoğunlaşana kadar pişirelim tuz ve karabiberi ek edip ocaktan alalım.
Pişen patlıcanları borcama dizelim üzerine kıymalı harcı yayalım ortaya patatesleri dizelim patlıcanların üzerine beşamel sostan koyalım.
Üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi ek edelim salçayı sıcak suyla açıp kenarından dökelim tekrar fırına verip pişirelim afiyet olsun.
Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 tane patlıcan
4 tane patates
250 gram kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
1 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su
1 er çay kaşığı karabiber
Kekik
Pul biber
Damak zevkine nazaran tuz
1 tutam maydanoz
Beşamel sosu için
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
Küçük 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup iki parmak eninde doğrayalım tuzlu suda yarım saat bekletelim, patatesleri soyup elma dilimi formunda doğrayalım
Suyunu süzdüğümüz patlıcanlarıda patatesleri de biraz yağ ve tuz ekleyip karıştıralım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 200 derecede kızartalım, kıymalı harcı için, kıymayı tavaya alalım üzerine sıvı yağ ek edip karıştıralım biraz kavrulunca üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edelim.
Onlarda biraz kavrulunca doğranmış domatesi ek edip karıştıralım üzerine salçayı ve baharatları ek edip karıştıralım üzerine suyu ek edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Beşamel sosu için tereyağını tavaya alalım üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım karıştırarak sütü ekleyelim yoğunlaşana kadar pişirelim tuz ve karabiberi ek edip ocaktan alalım.
Pişen patlıcanları borcama dizelim üzerine kıymalı harcı yayalım ortaya patatesleri dizelim patlıcanların üzerine beşamel sostan koyalım.
Üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi ek edelim salçayı sıcak suyla açıp kenarından dökelim tekrar fırına verip pişirelim afiyet olsun.
Beşamel Soslu Patlıcan Patates Musakka (Kızartma Yapmadan Sağlıklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı