Beşamel Soslu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
3-4 büyük ve kalın patlıcan
Sıvı yağ
Kıymalı harcı için:
150 gram kıyma
2-3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 büyük domates
Tuz kırmızıbiber
Sıvı yağ
Beşamel sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Yaklaşık 1 su bardağı süt (az gelirse ekleyin)
Tuz
Salçalı sos
1 yemek kaşığından biraz az salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz ,karabiber
Beşamel Soslu Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selam, sunumu pek şık olan ve iftar sofralarınıza çok yakışacak bir tarifle geldim.
Ben patlıcanları kızartmadım fırında kızarttım. Ancak isterseniz kızarta dabilirsiniz. Fırında daha hafif oluyor.
İlk olarak kıyma harcımızı hazırlayalım bunun için geniş bir tavaya tercihim teflondan yana.
Kıymayı ekleyelim ve suyu çıkıp geri çekene kadar kavuralım.
Daha sonra sıvı yağ ekleyelim.
Küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyelim ve onura kavuralım.
Daha sonra küçük doğranmış biberi ekleyelim birkaç dakika kavurup küp küp doğranmış domatesimi de ekleyelim. Baharatlarını da ekleyelip karıştıralım.
Tepsiye bir parmak kalınlığından az daha ince olarak doğradığımız patlıcanları ekleyelim ve üstüne fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim tuzlayalım ve fırına verelim.
200 derecede yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen patlıcanları fırından çıkaralım.
Üzerine kıymalı harcımızdan ekleyelim.
Beşamel sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tereyağı tavaya ekleyelim.
Eriyince unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuralım.
Daha sonra sütü ve tuzu ekleyelim ve karıştıra karıştıra pişirelim.
Beşamel sosu hazırlanınca. Sosumuzu kıymalı harcın üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz.Ben çok az da kırmızı biber serptim.
Salçalı sos için başka bir kapta salçayı sıcak suyla karıştırın sıvı yağ ve baharatları ekleyin karıştırın.
Patlıcanların ortalarındaki boşluğa sosu dökün.
180 derecede güzelce kızarana kadar fırına verin. Müddeti fırından fırına değişebilir.
Beşamel Soslu Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3-4 büyük ve kalın patlıcan
Sıvı yağ
Kıymalı harcı için:
150 gram kıyma
2-3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 büyük domates
Tuz kırmızıbiber
Sıvı yağ
Beşamel sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Yaklaşık 1 su bardağı süt (az gelirse ekleyin)
Tuz
Salçalı sos
1 yemek kaşığından biraz az salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz ,karabiber
Beşamel Soslu Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selam, sunumu pek şık olan ve iftar sofralarınıza çok yakışacak bir tarifle geldim.
Ben patlıcanları kızartmadım fırında kızarttım. Ancak isterseniz kızarta dabilirsiniz. Fırında daha hafif oluyor.
İlk olarak kıyma harcımızı hazırlayalım bunun için geniş bir tavaya tercihim teflondan yana.
Kıymayı ekleyelim ve suyu çıkıp geri çekene kadar kavuralım.
Daha sonra sıvı yağ ekleyelim.
Küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyelim ve onura kavuralım.
Daha sonra küçük doğranmış biberi ekleyelim birkaç dakika kavurup küp küp doğranmış domatesimi de ekleyelim. Baharatlarını da ekleyelip karıştıralım.
Tepsiye bir parmak kalınlığından az daha ince olarak doğradığımız patlıcanları ekleyelim ve üstüne fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim tuzlayalım ve fırına verelim.
200 derecede yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen patlıcanları fırından çıkaralım.
Üzerine kıymalı harcımızdan ekleyelim.
Beşamel sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tereyağı tavaya ekleyelim.
Eriyince unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuralım.
Daha sonra sütü ve tuzu ekleyelim ve karıştıra karıştıra pişirelim.
Beşamel sosu hazırlanınca. Sosumuzu kıymalı harcın üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz.Ben çok az da kırmızı biber serptim.
Salçalı sos için başka bir kapta salçayı sıcak suyla karıştırın sıvı yağ ve baharatları ekleyin karıştırın.
Patlıcanların ortalarındaki boşluğa sosu dökün.
180 derecede güzelce kızarana kadar fırına verin. Müddeti fırından fırına değişebilir.
Beşamel Soslu Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı