Beşamel Soslu Salamlı Tost (Croque Monsieur) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet tost ekmeği
6 dilim salam
1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı mustard (Hardal sosu)
1 fiske tuz
Beşamel Soslu Salamlı Tost (Croque Monsieur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle beşamel sosunu hazırlamak gerekiyor. Bunun için bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
Çırpıcıyla karıştırırken içine un ekliyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz.
Üzerine sütü ekliyoruz. Birkaç kere daha karıştırdıktan sonra kıvamı çok fazla koyulaşmadan altını kapatıyoruz.
Ekmek dilimlerinden 2 tanesini alıyoruz iç yüzlerine önce beşamel sosu sürüyoruz. Onun üzerine 3 dilim salam yerleştiriyoruz.
Salamların üzerine biraz kaşar rendesi serpiştirip diğer ekmekle üzerini kapatıyoruz.
Kapattığımız ekmeğin yüzeyine beşamel sos sürüp üzerine kaşar rendesi serpiştiriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
180 dereceli fırında üzerindeki kaşar eriyene kadar yaklaşık 10 dakika kadar ısıtıp servis ediyoruz afiyet olsun.
Beşamel Soslu Salamlı Tost (Croque Monsieur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet tost ekmeği
6 dilim salam
1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı mustard (Hardal sosu)
1 fiske tuz
Beşamel Soslu Salamlı Tost (Croque Monsieur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle beşamel sosunu hazırlamak gerekiyor. Bunun için bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
Çırpıcıyla karıştırırken içine un ekliyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz.
Üzerine sütü ekliyoruz. Birkaç kere daha karıştırdıktan sonra kıvamı çok fazla koyulaşmadan altını kapatıyoruz.
Ekmek dilimlerinden 2 tanesini alıyoruz iç yüzlerine önce beşamel sosu sürüyoruz. Onun üzerine 3 dilim salam yerleştiriyoruz.
Salamların üzerine biraz kaşar rendesi serpiştirip diğer ekmekle üzerini kapatıyoruz.
Kapattığımız ekmeğin yüzeyine beşamel sos sürüp üzerine kaşar rendesi serpiştiriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
180 dereceli fırında üzerindeki kaşar eriyene kadar yaklaşık 10 dakika kadar ısıtıp servis ediyoruz afiyet olsun.
Beşamel Soslu Salamlı Tost (Croque Monsieur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı