Son konular

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo karnabahar
1 kilo brokoli
2 adet havuç
2 adet patates
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzelerimizi yıkayalım.
Brokoli ve karnabaharı küçük parçalara bölelim.
Havucu soyup çok ince olmayacak şekilde halka halka doğrayalım.
Patatesi de yarım ay şeklinde doğrayalım.
Sebzelerimizi haşlayalım. Sebzelerimizin püre olmayacak şekilde haşlanmasına dikkat edelim.
Haşlanan sebzelerin suyunu süzerek borcama alalım.
Beşamel sos için yağ ve unu ocağa alıp çok az kavuralım.
Üzerine sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Beşamel sos kaynayınca baharatını ekleyip sebzelerin üzerine dökelim.
Üstüne rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave ederek, 170 derece ısınmış fırında 35-40 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .

Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt