Son konular

Beşamel Soslu Tavuk Patates

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Beşamel Soslu Tavuk Patates Tanımı İçin Materyaller

Patates için:
3 adet orta uzunluk patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Tavuklu harç için:
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yeşil biber
2 yemek kaşığı domates sosu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Beşamel sos için:
50gr tereyağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Tavuk Patates Tanımı Yapılışı

Patatesler soyulup yuvarlak yuvarlak dilimlenir ve bir kaba konulur.
Üzerine baharatlar ve sıvı yağ ek edilip güzelce harmanlanır.
Patatesler tek sıra halinde tepsiye dizilir ve 200° fırında 20 dakika pişirilir.
İnce doğranmış soğan, sarımsak ve biberler ek edilip kavrulur. Tabiki benim biberim olmadığı için koyamadım.
Akabinde domates sosu ek edilip biraz kavrulduktan sonra baharatlar eklenip karıştırılır.
Hazırlanan tavuk sote ocaktan alınıp bir kenara bırakılır.
Beşamel sosu için, tencereye tereyağı koyulup eritilir ve un ek edilip daima karıştırarak kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra yavaş yavaş çırpma teli ile karıştırılıp süt eklenir ve topaklanmaması için süratlice karıştırılır.
Karabiberi ve tuzunu ekleyip kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Tavuk sote fırında pişirilen patateslerin üzerine yaydırılır.
Üzerine beşamel sos dökülüp tekrar fırına verilir. Yaklaşık 5dakika fırında beklettikten sonra üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Patates için; 2-3 patates 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, pul biber, karabiber, kimyon, kekik (tercihe göre değişebilir.) Tavuk sote için; 500 gram tavuk göğsü 9-10 adet mantar 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 1 kase domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler Tavuk göğsü 3 patates 1 soğan İstenen baharatlar Sıvıyağ Beşamel Sosu İçin 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 4 su bardağı süt Üzeri İçin Kaşar peyniri Beşamel Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Soğan doğranır. Küçük doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler Zemine dizmek için; 3-4 adet patates (Boyuta göre değişebilir) Tuz,karabiber,pul biber,toz biber,kekik 4 yemek kaşığı sıvı yağ Tavuk sote için; 1 paket tavuk göğsü (700 gram kadar yeterli olacaktır) 3 adet yeşil biber (küçük boy) 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 1 paket mantar 2 kuru soğan 2 büyük patates Sıvı yağ Tuz Karabiber Kırmızı biber Kimyon Beşamel sos için; 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un Karabiber Üzeri için; 1 kase rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller 1 tavuğun göğsü 1 adet kuru soğan 2 adet biber 1 kırmızı biber 1 çay bardağı bezelye 1 büyük patates Karabiber,kekik,kırmızı toz biber Tuz Yeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt