Beşamel Soslu Tavuk

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
4 tane orta boy patates (Yuvarlak yarım santim genişliğinde kesilmeli )
Yarım kilo tavuğun derisiz ızgara tava denen kısmı
2 kapya biber
4 yeşil biber
1 soğan
2 diş sarımsak
Kekik
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2.5-3 su bardağı süt (Süt yoğun gelirse sütü arttırabilirsiniz sosunuz soğumamış puding kıvamında olsun)
Karabiber
Varsa rendelenmiş muskat

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle doğradığımız patatesleri, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, toz biber, kekik, birazda karabiberle tatlandırıp yağlanmış fırın kabına koyup, 200 derecede pişmesi için fırına koyalım.
Patatesler pişerken bir taraftanda doğradığımız soğan ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda çok az diriliği gidene kadar biraz kavurup, üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk etini ekleyelim.
Harlı ateşte suyunu çekene kadar pişsin. Yarım yemek kaşığı biber salçası ekleyip iyice karıştırdıktan sonra iri doğranmış biberlerimizi ekleyip ocağı kapatalım. Bu harcı da zevkinize göre baharat ve tuzla tatlandıralım,.
Başka bir tencerede beşamel sos için erittiğimiz yağın üzerine unu ekleyip rengi koyulaşmadan unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Hızlıca karıştırarak sütü ekleyelim. Topaklaşırsa blendırdan geçirebilirsiniz.
Kıvamı soğumamış puding kıvamında olmalı koyuysa biraz daha süt ekleyin. Kıvamını alan beşamel sosumuzun üzerine damak tadınıza göre kara biber tuz muskat ekleyip ocağı kapatalım.
Beşamel sosu yaparken durmadan karıştırmak gerekli ihmal etmeyin olurmu
Sosumuz soğumadan hemen pişen patateslerin üzerine tavuklu harcı döküp yayalım. Üzerine beşamel sosumuzu eşit bir şekilde yayıp ,onunda üzerine kaşar rendesi ekleyelim. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Not: Bu yemek de çok dikkat etmeniz gereken şey heraşamada baharat tuz ve yağ ekliyorsunuz kaşar peyniride yağlı o yüzden yağı tuzu baharatı sınırı kullanın hepsi bir araya gelince çok tuzlu çok yağlı olmasın. Çok lezzetli mutlaka deneyin afiyet olsun ❤.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 kuru soğan 2 yeşil biber 1 küçük kapya biber 2 adet tam tavuk göğsü 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (sıvıyağ olabilir) Tuz, karabiber, pul biber(isteğe bağlı) Beşamel sos için; 2 dolu yemek kaşığı tereyağ 2 dolu yemek kaşığı un 3 su bardağı süt (200 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fırında Mantarlı Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler 1 paket makarna 400 gram mantar 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay tabağı kadar kaşar rendesi Beşamel sos için; 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvıyağ Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Beşamel Soslu Patates Çanağı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1,5 tavuk göğsü 1 soğan 2 kırmızı biber 5 adet yeşil biber Yarım çay bardağı sıvı yağı Tuz Baharatlar 4 adet iri patates Patates Sosu İçin 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler Tavuk harcı için: 2 adet tavuk göğsü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber, pul biber Krep için: 3 adet yumurta ( büyük boy ) 1.5 su su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kemiksiz tavuk but (Yaklaşık 500 gram) 10-12 tane kültür mantarı 1 orta boy patates 1 orta boy havuç 1 orta boy kapya biber 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt