Beşamel Soslu Tavuk

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tavuk (Göğüs eti)
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Alta sermek için;
3-4 adet patates
Sıvı yağ
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri soyup yıkayın, yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Yağı ve yukarıda yazdığım baharatları ekleyerek elinizle ovalayın ve kare borcama dizin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve geri çıkarın. Tekrar pişireceğiz çünkü.
Kuru soğanı, biberleri ve tavuğu küp küp olacak şekilde doğrayın. Derin bir tavaya yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ koyun kuru soğanları soldurun.
Ardından, tavukları ekleyin tavuklar bir güzel suyunu salıp tekrar çekecekler siz kavurmaya devam edin.
Hemen arkasından biberleri ekleyin ve birkaç kez çevirin. 1 kaşık salçayı ve yukardaki baharatları ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte tavada pişirmiş olun.
Beşamel sos için; margarini ayrı bir tavada eritin ve unu ekleyin birkaç kez kaşıkla çevirdikten sonra, sütü yavaş yavaş ekleyin ve tel çırpıcı ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın kaynayınca ocağı kapatın.
Fırında 15 dakika pişen patatesleri çıkarın. Üzerine tavuk harcını dökün her yerine yayın.
En üstüne beşamel sosu gezdirin ve rendelenmiş kaşarları serpiştirin ve tekrar fırına sürün peynirler kızarınca fırından alın. Yanına pilav ve makarna çok yakışıyor. Deneyenlere afiyet olsun
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk 500 gram mantar 3 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 adet kuru soğan 2 patates 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Tuz Beşamel sosu için; 2 su bardağı süt 2 kaşık un 2 kaşık tereyağı 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için; 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler ️Tavuk harcı için; 600 gram tavuk göğsü 1 adet soğan 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı 1 adet kapya biber 3-4 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı bezelye Yarım tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 kuru soğan 2 yeşil biber 1 küçük kapya biber 2 adet tam tavuk göğsü 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ (sıvıyağ olabilir) Tuz, karabiber, pul biber(isteğe bağlı) Beşamel sos için; 2 dolu yemek kaşığı tereyağ 2 dolu yemek kaşığı un 3 su bardağı süt (200 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller 1 tavuğun göğsü 1 adet kuru soğan 2 adet biber 1 kırmızı biber 1 çay bardağı bezelye 1 büyük patates Karabiber,kekik,kırmızı toz biber Tuz Yeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler 2 kg karnabahar 1 tatlı kaşığı tuz Tavuklu karışım için; 400 gram küp küp doğranmış tavuk göğsü 4 tane çarliston biber 3 tane kapya biber 2 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kimyon 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt