Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tavuk (Göğüs eti)
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Alta sermek için;
3-4 adet patates
Sıvı yağ
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri soyup yıkayın, yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Yağı ve yukarıda yazdığım baharatları ekleyerek elinizle ovalayın ve kare borcama dizin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve geri çıkarın. Tekrar pişireceğiz çünkü.
Kuru soğanı, biberleri ve tavuğu küp küp olacak şekilde doğrayın. Derin bir tavaya yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ koyun kuru soğanları soldurun.
Ardından, tavukları ekleyin tavuklar bir güzel suyunu salıp tekrar çekecekler siz kavurmaya devam edin.
Hemen arkasından biberleri ekleyin ve birkaç kez çevirin. 1 kaşık salçayı ve yukardaki baharatları ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte tavada pişirmiş olun.
Beşamel sos için; margarini ayrı bir tavada eritin ve unu ekleyin birkaç kez kaşıkla çevirdikten sonra, sütü yavaş yavaş ekleyin ve tel çırpıcı ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın kaynayınca ocağı kapatın.
Fırında 15 dakika pişen patatesleri çıkarın. Üzerine tavuk harcını dökün her yerine yayın.
En üstüne beşamel sosu gezdirin ve rendelenmiş kaşarları serpiştirin ve tekrar fırına sürün peynirler kızarınca fırından alın. Yanına pilav ve makarna çok yakışıyor. Deneyenlere afiyet olsun
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket tavuk (Göğüs eti)
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Kaşar peyniri (Rendelenmiş)
Alta sermek için;
3-4 adet patates
Sıvı yağ
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patatesleri soyup yıkayın, yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. Yağı ve yukarıda yazdığım baharatları ekleyerek elinizle ovalayın ve kare borcama dizin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve geri çıkarın. Tekrar pişireceğiz çünkü.
Kuru soğanı, biberleri ve tavuğu küp küp olacak şekilde doğrayın. Derin bir tavaya yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ koyun kuru soğanları soldurun.
Ardından, tavukları ekleyin tavuklar bir güzel suyunu salıp tekrar çekecekler siz kavurmaya devam edin.
Hemen arkasından biberleri ekleyin ve birkaç kez çevirin. 1 kaşık salçayı ve yukardaki baharatları ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte tavada pişirmiş olun.
Beşamel sos için; margarini ayrı bir tavada eritin ve unu ekleyin birkaç kez kaşıkla çevirdikten sonra, sütü yavaş yavaş ekleyin ve tel çırpıcı ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın kaynayınca ocağı kapatın.
Fırında 15 dakika pişen patatesleri çıkarın. Üzerine tavuk harcını dökün her yerine yayın.
En üstüne beşamel sosu gezdirin ve rendelenmiş kaşarları serpiştirin ve tekrar fırına sürün peynirler kızarınca fırından alın. Yanına pilav ve makarna çok yakışıyor. Deneyenlere afiyet olsun
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı