Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
2 adet tavuk göğsü (Didiklenmiş tavuk eti)
½ paket mantar
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 paket haşlanmış makarna
1 çay bardağı haşlanmış mısır (Yada konserve)
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
Makarna haşlanır ve suyu süzülür. Tavuk etleri pişirilir ve didiklenir. Sebzeler jülyen doğranır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ek edilir, eklenirken bir taraftan da karıştırılır.
Kaynadıkça kıvam yoğunlaşacaktır. Ağır bir kıvam olmamalıdır, bu nedenle süt eklenmeye devam edilebilir ve çok kaynatılmamalıdır. Tuz ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
Farklı bir tencerede tereyağı eritilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Jülyen doğranmış sebzeler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Sebzeli karışım, mısır, tavuk eti makarna ile karıştırılır. Pişirme kabına alınır. Üzerine beşamel sos dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. Isıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyetle .
2 adet tavuk göğsü (Didiklenmiş tavuk eti)
½ paket mantar
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 paket haşlanmış makarna
1 çay bardağı haşlanmış mısır (Yada konserve)
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
Makarna haşlanır ve suyu süzülür. Tavuk etleri pişirilir ve didiklenir. Sebzeler jülyen doğranır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ek edilir, eklenirken bir taraftan da karıştırılır.
Kaynadıkça kıvam yoğunlaşacaktır. Ağır bir kıvam olmamalıdır, bu nedenle süt eklenmeye devam edilebilir ve çok kaynatılmamalıdır. Tuz ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
Farklı bir tencerede tereyağı eritilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Jülyen doğranmış sebzeler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Sebzeli karışım, mısır, tavuk eti makarna ile karıştırılır. Pişirme kabına alınır. Üzerine beşamel sos dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. Isıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyetle .