Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
2 kg karnabahar
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu karışım için;
400 gram küp küp doğranmış tavuk göğsü
4 tane çarliston biber
3 tane kapya biber
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 buçuk yemek kaşığı un @kaptanlarun #gulbeyazun
2 buçuk su bardağı süt
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı yedibahar
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Domates dilimleri

Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar yıkanıp süzülür ve susuz bir şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar ve yumuşayana kadar pişirilir.
Diğer taraftan tavaya sıvı yağı dökün küp küp minik doğranmış biberleri ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Yine küp küp doğranmış tavuk göğsünü de ekleyip tuz ve baharatları sarımsağı ilave edin ve suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin etlerde yumuşayacaktır.
Pişirdiğiniz karnabaharları borcama döküm üzerini düzeltip kavrulmuş hazırlanmış tavuk etini de üzerine dökün her tarafına gelecek şekilde yayın.
Beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağını derin bir tencereye alın unu ilave edip pembeleştirin sütü ilave edip devamlı karıştırarak pürüzsüz bir sos hazırlayın.
Tuz ve baharatları ekleyin iyice karıştırın fokurdamaya başlayınca ocaktan alıp hazırladığınız tavuklu karnabaharın üzerine dökün.
Üzerini tamamen kapladıktan sonra kaşar peyniri rendesi serpin arzuya göre domates ile süsleyip önceden ısıtılmış fırında kızartın.
170 derecede 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Üzeri istediğiniz şekilde kızlarınca fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 300 gram karnabahar 200 gram tavuk göğsü 1 çay bardağı bezelye 1 adet havuç 1 adet büyük uzunluk soğan 1 adet kapya biber Sıvıyağ Tuz Karabiber Kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı domates sosu (Yazdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 tane orta uzunluk karnabahar Su (haşlamak için) Tuz 1 tane tavuk göğsü 1 tane soğan 2-3 tane yeşil biber 1 tane kırmızı biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber Pul biber Kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller 1 küçük uzunluk karnabahar 1 modül göğüs eti 1 orta uzunluk soğan Sıvıyağ Beşamel sos; 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz, karabiber Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi İçin Malzemeler Tavuk harcı için: 2 adet tavuk göğsü 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber, pul biber Krep için: 3 adet yumurta ( büyük boy ) 1.5 su su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 1 paket mantar (400 gram) 2 orta boy kırmızı biber Tuz 1 paket etimek Beşamel sos için ; 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı un 2 buçuk su bardağı süt Karabiber, tuz Üzeri için ; Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt