Beşamel Soslu Türlü Yemeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşamel Soslu Türlü Yemeği Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk kabak
1 adet orta uzunluk patates
1 adet orta uzunluk patlıcan
1 adet orta uzunluk havuç
3 adet orta uzunluk domates
3 diş sarımsak
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
4,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos ;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Birazcık tuz
1 çay kaşığı kadar karabiber

Beşamel Soslu Türlü Yemeği Tanımı Yapılışı

Kabak, patates, patlıcan ve havucu küp küp doğrayalım.
Patlıcanın kararmaması için tuzlu suda bekletelim.
Akabinde soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Sırasıyla doğramış olduğumuz patates, havuç, kabak ve patlıcanımızı ekleyip 3-5 dakika kadar düzgünce karıştıralım.
Daha sonra yemeklik doğramış olduğumuz domatesi, minik minik doğradığımız sarımsakları da katıp, baharatları ekleyerek karıştıralım.
En son 1-2 su bardağı kaynamış su katalım kapağını kapatıp gereçler yumuşayana kadar pişirelim. Yaklaşık 20 dakika.
Yemeğimizin pişmesine 10 15 dakika kala beşamel sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı tencereye alalım, eridikten sonra 2 yemek kaşığı unu katıp un kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonrasında 2 su bardağı sütü ekleyip koyu kıvam alana kadar daima karıştırarak pişirelim.
Pişmeye yakında içine birazcık tuz ve bir çay kaşığı kadar karabiber katalım ocağın altını kapatalım.
Pişirdiğimiz yemeği ister borcama, ister güveç kaselere ya da ısıya güçlü kaselerde olabilir yemeği paylaştıralım.
Üzerine pişirdiğimiz beşamel sosunu döküp yayalım.
En son üzerlerine kaşar peyniri rendeliyelim.
Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekliyelim. Yemegimiz hazır, herkese afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Et Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı (Bol etli sevenler 1 kg da kullanabilir) 5-6 tane yeşil biber 4-5 tane kırmızı biber (Kapya) 2 adet orta uzunluk kuru soğan 1-2 diş sarımsak yahut sarımsak tozu Sıvıyağ (Göz kararı) 5-6 adet patates 2-3 tane yemeklik domates 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Graten Tanımı İçin Materyaller 600 gram tavuk göğsü Orta uzunluk kuru soğan 2 tane yeşil biber 1 tane kapya biber 1 tane havuç 1 tane büyük uzunluk patates 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biberi Kekik Köri Kimyon Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Beşamel Soslu Kıymalı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler 2 adet bostan patlıcanı Kızartmak için ;sıvı yağ Kıymalı harcı için; 400 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2 diş rendelenmiş sarımsak 2 adet iri uzunluk domates(konserve kullandım) Tuz,karabiber,toz kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Beşamel Soslu Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Materyaller 4 adet kapya biber 1 adet patlıcan 2 adet patates 1 adet domates 1 adet soğan 2 diş sarımsak Tuz Pulbiber Karabiber Sosu için; 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı 2 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt Üzeri için Kaşar peyniri Azıcık pulbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller 6 adet patates 400 gram kıyma 2 yemek kaşığı sıvı yağ 5-6 adet maydanoz 1 adet büyük domates 2 adet yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1tatlı kaşığı biber salçası 1 adet orta uzunluk soğan 1-2 diş sarımsak 1 su bardağı sıcak su 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt