Beşamelli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 adet küçük karnabahar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Az muskat
Karabiber, pulbiber
Kaşar rendesi
Beşamelli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharları bol suda kaynatıp az yumuşayınca suyunu süzüyoruz ,borcama alıyoruz.
Tereyağı da unu güzelce kavurup sütü ilave ediyoruz .
Akışkan kıvam alınca tuzu ,muskat ve az karabiber ilave ediyoruz.
Hazır olan beşameli karnabaharın üzerine döküp üzerine kaşar rendeleyin.
10 dk fırında sadece üzeri kızaracak şekilde bekletiyoruz .
Yemeğe hazır ,etli yemeklerin yanında efsane oluyor.
Beşamelli Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet küçük karnabahar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Az muskat
Karabiber, pulbiber
Kaşar rendesi
Beşamelli Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharları bol suda kaynatıp az yumuşayınca suyunu süzüyoruz ,borcama alıyoruz.
Tereyağı da unu güzelce kavurup sütü ilave ediyoruz .
Akışkan kıvam alınca tuzu ,muskat ve az karabiber ilave ediyoruz.
Hazır olan beşameli karnabaharın üzerine döküp üzerine kaşar rendeleyin.
10 dk fırında sadece üzeri kızaracak şekilde bekletiyoruz .
Yemeğe hazır ,etli yemeklerin yanında efsane oluyor.
Beşamelli Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı