Beşamelli Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler
5 orta uzunluk patlıcan
1 orta uzunluk patates
250 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
2 yeşil biber
2 kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Nane
Kekik
Tatlı kırmızı biber
Dilerseniz maydanoz
Beşameli İçin
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1, 5 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Beşamelli Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup yıkayıp evvelden ısıtılmış fırında biraz sıvı yağ ile birlikte kızartıyoruz. Az sıvı yağ koyduğumuz tavaya kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
Büsbütün ezilince soğan ve biberleri de ekleyip soteliyoruz. Salça tuz ve baharatlarıda ekleyerek 2-3 dakika sonra kapatalım.
Fırındada pişeceği için çok fazla pişirmeye gerek yok. Beşamel sos için terereyağını derin bir tencerede eritip unu ekleyelim 1 dakika kavrulan una sütü ekleyelim.
Tuz ve karabiber ekleyerek daima karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. Çok katı olursa biraz daha sütle açabilirsiniz.
Fırında kızaran patlıcanların üzerine kıymalı harcı ve onunda üzerine beşameli dökelim 180 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirelim.
Dilerseniz üzerine kaşarda rendeleyebilirsiniz. Ben rendelemedim. Deneyeceklere afiyet olsun
5 orta uzunluk patlıcan
1 orta uzunluk patates
250 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
2 yeşil biber
2 kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Nane
Kekik
Tatlı kırmızı biber
Dilerseniz maydanoz
Beşameli İçin
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1, 5 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Beşamelli Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup yıkayıp evvelden ısıtılmış fırında biraz sıvı yağ ile birlikte kızartıyoruz. Az sıvı yağ koyduğumuz tavaya kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
Büsbütün ezilince soğan ve biberleri de ekleyip soteliyoruz. Salça tuz ve baharatlarıda ekleyerek 2-3 dakika sonra kapatalım.
Fırındada pişeceği için çok fazla pişirmeye gerek yok. Beşamel sos için terereyağını derin bir tencerede eritip unu ekleyelim 1 dakika kavrulan una sütü ekleyelim.
Tuz ve karabiber ekleyerek daima karıştırarak kıvam almasını sağlayalım. Çok katı olursa biraz daha sütle açabilirsiniz.
Fırında kızaran patlıcanların üzerine kıymalı harcı ve onunda üzerine beşameli dökelim 180 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirelim.
Dilerseniz üzerine kaşarda rendeleyebilirsiniz. Ben rendelemedim. Deneyeceklere afiyet olsun