Beşemal Soslu Musakka

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beşemal Soslu Musakka Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
Kıymalı harç için;
250g kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı domates sosu
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Beşamel sos için;
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ karabiber
Tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvı yağ

Beşemal Soslu Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyarak dilimleyelim. Tuzlu suda 15 dakika bekletelim. Daha sonra su ile yıkayalım kağıt havlu üzerine alarak kurutalım. Kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
İç harcı hazırlarken sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanları pişirelim. Pembeleşmeye başladıktan sonra doğramış olduğumuz biberleri ilave ederek 2 dakika daha kavuralım.
Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıymalar biraz piştikten sonra salçayı ilave edip domates sosunu ekleyelim.
Baharatları ve tuzu da ekleyerek harcı pişirelim.
Beşamel sos için; unu kokusu çıkana kadar yağda kavuralım. Üzerine sütü ilave edilerek hiç topak kalmayacak şekilde çırpıcı ile çırparak pişirelim beşamel sos koyulaşınca karabiber ve tuz ekleyelim.
Fırın kabının tabanına kızartmış olduğunuz patlıcanları dizip üzerine kıymalı harcı serelim. Kıymalı harcın da üzerine beşamel sos dökülerek her yerine eşit şekilde yayalım.
190 derecede çalışan fırına sürelim. 15-20 dakika kadar fırınlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serperek tekrar fırına sürün. Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.
Beşemal Soslu Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt