Son konular

Beşemel Soslu Buğu Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beşemel Soslu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kuşbaşı
1 adet patates
1 adet kuru soğan ve ya 6 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet kapya biberi
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
Karabiber
Kekik
Tuz
Besemal sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
1 çay kaşığı karabiber tuz
Üzeri için;
Kaşar peyniri (ben çecil peyniri kullandım)

Beşemel Soslu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi 35 dakika haşlıyoruz.
İsterseniz bu dünkü tencerede haşlayabilirsiniz.
Daha sonra ayrı bir tencerede arpacık soğan kullandım.
Arpacık soğan yoksa normal bir baş kuru soğan doğrayıp kavurabilirsiniz.
Yağda kavurup kuşbaşı kestiğim havuç patates ilave edip kavurdum daha sonra kuşbaşı doğradım kapya kırmızı biberleri ilave edip sarımsak koyup haşlanmış olduğum etin suyundan da koyup tencerenin üstüne çıkacak kadar su ilave edip karabiber tuz kekik de koyabilirsin pişirmeye bırakıyoruz.
Sizin et suyunuz az kaldıysa normal su ilave edip yemeğimizi bu şekilde de pişirebilirsin.
Yemeğimizin suyu çok olmaması lazım tamamen suyunu çekip pişmesini gerekli.
Beşamel sos yapalım;Ayrıyetten tenceremize biraz tereyağ sıvı yağ üç kaşık unu güzelce kavuruyoruz.
Kavurduğumuz onun üzerine birer bardak toplamda3 bardağa yakın kullandım birer bardak şekilde sütümüzü yavaşça koyup beşamel sosumuzun kıvamını ayarlıyoruz.
Borcama döküp yapmış olduğumuz beşamel sosu üzerine gezdirip evde kalan kaşar peyniri veya çiçil peynirini üzerine koyup 200°’de ı kebabımızın üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Biraz ılıyınca servis yapıp yanında pilavla güzel bir menü elde etmiş oluyoruz.
Beşemel Soslu Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Buğu Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram dana kuşbaşı 1 adet havuç 2 orta uzunluk patates 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet orta uzunluk soğan 1 adet kapya biber 3-4 adet küçük uzunluk yeşil biber 2-3 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı Beşamel Sos İçin 2 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ana Yemekte Vazgeçilmeziniz Olacak Beşemel Soslu Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler 400 gram tavuk göğsü 1 tane kırmızı dolma biber veya kapya biber 2 tane orta boy patates 1 küçük kase haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığından biraz az salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay bardağı ılık su Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet tavuk göğsü 2 adet kırmızı biber 1 adet soğan 1 kase domates sosu 1 su bardağı bezelye 2 adet havuç Karabiber Pul biber Sıvı yağ Tuz Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı kaşığı un 3 su bardağı süt Karabiber Tuz Üzeri için; Rendelenmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırında Beşemel Soslu Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller ️3 tane patlıcan ️2 tane patates İç harç için; ️200-300 gr kadar evvelden pişmiş dana kuşbaşı (Düdüklüde pişirdim) ️1 tane kapya biber ️1 tane yeşil biber ️1 büyük uzunluk soğan ️3 diş sarımsak ️1 yemek kaşığı domates 1yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 kg kemiksiz tavuk 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı domates püresi 1 subardağı haşlanmış bezelye 1 su bardağı haşlanmış patates 1su bardağı haşlanmış havuç 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt