Beyaz Çikolatalı Brownie Tanımı İçin Materyaller
1 paket bitter çikolata (kare olanlardan)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (nutella kullandım.)
2 adet yumurta
100 gram şeker ( yarım su bardağı kadar)
Bir çimdik tuz
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı un
Kalıba döktükten sonra üzerine serpmek için ayrıyeten bir çimdik tuz
1 paket beyaz çikolata (kare olanlardan)
Beyaz Çikolatalı Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine aldığımız bitter çikolata, tereyağı ve nutella kaynayan suyun üzerinde (kabın altı suya temas etmeyecek şekilde) eritilir.
Karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Farklı bir karıştırma kabında yumurtalar, şeker ve azıcık tuz tel çırpıcıyla (elle) karıştırılır.
Daha sonra eriyen çikolata yavaş yavaş eklenir, bir yandan da karıştırmaya devam edilir.
Un ve vanilin eklendikten sonra karışım fırın kağıdı serdiğimiz baton kalıba dökülür.
Üzerine çok az tuz serpilir.
Böldüğümüz beyaz çikolata kekin orta kısmına sıra sıra yerleştirilir ve bir çay kaşığıyla yavaşça bastırılıp çikolatalar içe yanlışsız batırılır.
180 derecede ısınmış fırında 18 dakika kadar pişirilir, piştikten sonra bir havlunun üzerinde kalıbı birkaç kere tabana vurarak üzerinin çatlaması sağlanır;.
Soğumaya bırakılan brownie daha sonra kalıptan çıkarılır.
Üzeri kapalı bir formda buzdolabına kaldırılır.
Bir gece buzdolabında beklemesi tavsiye edilir.
Bilhassa çikolatayla ortası âlâ olanlar kesinlikle denemeli
Afiyet olsun.
Beyaz Çikolatalı Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket bitter çikolata (kare olanlardan)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (nutella kullandım.)
2 adet yumurta
100 gram şeker ( yarım su bardağı kadar)
Bir çimdik tuz
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı un
Kalıba döktükten sonra üzerine serpmek için ayrıyeten bir çimdik tuz
1 paket beyaz çikolata (kare olanlardan)
Beyaz Çikolatalı Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kabın içine aldığımız bitter çikolata, tereyağı ve nutella kaynayan suyun üzerinde (kabın altı suya temas etmeyecek şekilde) eritilir.
Karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Farklı bir karıştırma kabında yumurtalar, şeker ve azıcık tuz tel çırpıcıyla (elle) karıştırılır.
Daha sonra eriyen çikolata yavaş yavaş eklenir, bir yandan da karıştırmaya devam edilir.
Un ve vanilin eklendikten sonra karışım fırın kağıdı serdiğimiz baton kalıba dökülür.
Üzerine çok az tuz serpilir.
Böldüğümüz beyaz çikolata kekin orta kısmına sıra sıra yerleştirilir ve bir çay kaşığıyla yavaşça bastırılıp çikolatalar içe yanlışsız batırılır.
180 derecede ısınmış fırında 18 dakika kadar pişirilir, piştikten sonra bir havlunun üzerinde kalıbı birkaç kere tabana vurarak üzerinin çatlaması sağlanır;.
Soğumaya bırakılan brownie daha sonra kalıptan çıkarılır.
Üzeri kapalı bir formda buzdolabına kaldırılır.
Bir gece buzdolabında beklemesi tavsiye edilir.
Bilhassa çikolatayla ortası âlâ olanlar kesinlikle denemeli
Afiyet olsun.
Beyaz Çikolatalı Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı