Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
1 tane büyük lahana
200 gram kıyma
2 su bardağı bulgur
2 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz ,karabiber, pulbiber
Yarım demet taze maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı basilik fesleğen
Sosu için;
1 buçuk yemek kaşığı salça
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı şart değil sıvı yağ da olur
Sıcak su (sarmaların üzerine çıkacak kadar)
Beyaz Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce lahanayı yaprakları ayırın kaynar suda hepsini haşlayın .
Sonra soğanları, sarımsağı soyun ,robotta geçirin .
Bulguru yıkayın ,maydanozu robotta doğrayın.
Baharatını, salçasını ,yağı ,tuzunu, kıymayı bir kabın içinde karıştırın.
Lahanayı tek tek sarın .Tencereye dizin.
Sosu için; salçayı ,yağı, tuzu ,2 su bardağı sıcak suyu bir kapta karıştırın.
Sarmaların üzerine gezdirin.
Sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin .
Önce hızlı ateşte kaynatın sonra kısım ateşte pişirin .
Piştikten sonra altını kapatın biraz dinlensin servise hazır afiyet olsun.
Beyaz Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tane büyük lahana
200 gram kıyma
2 su bardağı bulgur
2 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz ,karabiber, pulbiber
Yarım demet taze maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı basilik fesleğen
Sosu için;
1 buçuk yemek kaşığı salça
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı şart değil sıvı yağ da olur
Sıcak su (sarmaların üzerine çıkacak kadar)
Beyaz Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce lahanayı yaprakları ayırın kaynar suda hepsini haşlayın .
Sonra soğanları, sarımsağı soyun ,robotta geçirin .
Bulguru yıkayın ,maydanozu robotta doğrayın.
Baharatını, salçasını ,yağı ,tuzunu, kıymayı bir kabın içinde karıştırın.
Lahanayı tek tek sarın .Tencereye dizin.
Sosu için; salçayı ,yağı, tuzu ,2 su bardağı sıcak suyu bir kapta karıştırın.
Sarmaların üzerine gezdirin.
Sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin .
Önce hızlı ateşte kaynatın sonra kısım ateşte pişirin .
Piştikten sonra altını kapatın biraz dinlensin servise hazır afiyet olsun.
Beyaz Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı