Son konular

Beyti Kebabı Leziz (Pratik)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
2-3 adet yufka
Köftesi için:
400 g kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz
Yufkalara ve üzerine sürmek için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için:
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Servis etmek için;
Yoğurt

Beyti Kebabı Güzel (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle beyti kebabımızın köftesi ile başlıyoruz. Soğan, sarımsak rendelenip suyu sıkılır ,yumurta ,galeta unu ve baharatları yoğurma kabına alalım.
Kıymayı ekleyerek güzelce yoğuralım.
Köfte harcından elimize alarak yassı bir biçimde şekillendirelim köfteler pişerken küçülüp kalınlaşacaktır.
Köftelerimizi pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim .
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirelim.
Tereyağı eritip yufkamızı yarım ay biçimde keselim kestiğimiz yufkanın her yerine tereyağ sürelim fırça yardımı ile.
Fırından çıkan köfteleri yufkanın geniş olan kısmına dizelim ve rulo üzere saralım ve baklava keser üzere hafif çapraz dilimleyelim, artan tereyağını üzerlerine sürelim.
Domates sosunu hazırlayalım tereyağı eritelim ,domatesleri rendeleyip tereyağlı tavaya koyalım.
2 dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ek edelim koyu olursa azıcık su ekleyelim.
Yufkanın üstü kızarınca fırından alalım servis tabağına dizelim ve sosumuzdan üstüne dökelim.
Ardından ortasına yoğurt koyalım, dilerseniz maydanoz ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Beyti köftesi için: 500 gram kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı galeta unu Tuz Köfte baharatı Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ Domates sosu için: 1 su bardağı domates rendesi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka Köftesi için; 500g kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 çay bardağı galeta unu Tuz Karabiber Kimyon Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Yanında servis etmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2-3 adet yufka Beyti köftesi için; 500 gram kıyma 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı zeytin yağı Yarım demet maydanoz 1 adet soğan 1 adet sarımsak Yufkaların üzerine sürmek için : 2-3 yemek kaşığı tereyağı Domates sosu için : 1 su bardağı domates sosu 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller 1-2 adet yufka 400g kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı galeta unu Kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber 2-3 yemek kaşığı tereyağı Sosu için: 1 su bardağı domates rendesi 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Yanında servis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller Köftesi için ; 400 gr kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta uzunluk soğan 1-2 adet sarımsak Yarım su bardağı galeta unu Tuz Baharat 2 adet hazır yufka Tereyağ Sos için; Domates rendesini hafif tereyağında güzelce pişiriyoruz şayet domatesin rengi soluksa çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt