Son konular

Beyti Kebabı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 dis sarımsak
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz,karabiber,pul biber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet domates
1.yemek kaşığı domates salçası
Tuzot, tuz, karabiber
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt ve sos

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Evde kendiniz hazırlayıp yerken tadına doyamayacağınız lezzetli bir kebap üretimimi sizlerle paylaşmak istiyorum hanımlar
Köftemizi hazırlayıp üzerini streç sinemayla kapatıp en az 1 saat dolapta dinlendirelim.
Köftelerimizi fotoğrafta gösterdiğim biçimde yağlı kağıt serili tepsimizde evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fan ayarında 15-20 dk pişirelim.
Yufkamızı d halinde ikiye katlayıp eritilmiş tereyağını sürelim ve pişen köftelerimizi dizip yufkamızı saralım (resimde göstermeye çalıştım) ve verev biçimde kesip üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk denetimli formda pişirelim.
Diğer yandan sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
Uygun bir tencere de sıvı yağ ve tereyağını eritip 3 adet rende domatesi ek ederek domatesi kavuralım (5-10 dk )
Kavrulan domatesimize 1 yemek kaşığı domates salçamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
Son olarak tuz,tuzot ( ben knorr ‘unkini kullandım) karabiber ve pulbiber ek edelim biraz karıştırıp altını kapatalım.
Pişen kebabımızın üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler 2-3 adet yufka Köftesi için: 400 g kıyma 1 adet soğan 1 adet yumurta 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı galeta unu Karabiber Tuz Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı Domates sosu için: 1 su bardağı domates rendesi 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 2-3 adet yufka Beyti köftesi için; 500 gram kıyma 1 çay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı zeytin yağı Yarım demet maydanoz 1 adet soğan 1 adet sarımsak Yufkaların üzerine sürmek için : 2-3 yemek kaşığı tereyağı Domates sosu için : 1 su bardağı domates sosu 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka Beyti köftesi için: 500 gram kıyma 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 diş sarımsak Yarım çay bardağı galeta unu Tuz Köfte baharatı Yufkalara ve üzerine sürmek için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ Domates sosu için: 1 su bardağı domates rendesi 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo kıyma ️3 adet sivri biber ️2 adet kapya biber ️1 adet domates ️1 adet soğan ️2 yemek kaşığı galeta unu ️1 yemek kaşığı kaşığı salça ️Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kekik ️3 adet yufka Beyti Kebabı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Pratik Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 600 gram kıyma 3 adet yufka 3 adet sarımsak 1 adet soğan 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı biber salçası İçi ve dışı için sos; 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt