Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller
1-2 adet yufka
400g kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yanında servis etmek için yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz.
Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekelim.
Rondo kullanmak istemezseniz soğan ve sarımsağı rendeleyebilirsiniz.
Köfte için rondoda çektiğimiz gereçleri, kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğuralım.
Köfte harcından bir ölçü alarak elimizde uzun ve yassı bir şekilde biçimlendirelim.
Unutmayın köfteler pişerken kısalıp kalınlaşacaktır, eğer çok ölçüde çıkartmak isterseniz köftelerinizi daha ince yapabilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişirelim.
Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritelim.
Yufkaları sarmak istediğiniz şekilde kesin (ben hazır üçgen yufka kullandım).
Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde saralım.
Tüm gereçleri sardıktan sonra ruloları verev olarak şekilde keselim ve tekrar tepsiye dizelim.
Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürelim.
Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım.
Bunun için tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim.
Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ek edelim.
Kıvamı koyu ise bir ölçü su ek edebilirsiniz.
Yufkaların üzeri hafifçe kızardıktan sonra fırından alalım.
Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkaç kaşık yoğurt koyalım. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun
1-2 adet yufka
400g kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yanında servis etmek için yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz.
Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekelim.
Rondo kullanmak istemezseniz soğan ve sarımsağı rendeleyebilirsiniz.
Köfte için rondoda çektiğimiz gereçleri, kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğuralım.
Köfte harcından bir ölçü alarak elimizde uzun ve yassı bir şekilde biçimlendirelim.
Unutmayın köfteler pişerken kısalıp kalınlaşacaktır, eğer çok ölçüde çıkartmak isterseniz köftelerinizi daha ince yapabilirsiniz.
Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişirelim.
Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritelim.
Yufkaları sarmak istediğiniz şekilde kesin (ben hazır üçgen yufka kullandım).
Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo şeklinde saralım.
Tüm gereçleri sardıktan sonra ruloları verev olarak şekilde keselim ve tekrar tepsiye dizelim.
Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürelim.
Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım.
Bunun için tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim.
Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ek edelim.
Kıvamı koyu ise bir ölçü su ek edebilirsiniz.
Yufkaların üzeri hafifçe kızardıktan sonra fırından alalım.
Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkaç kaşık yoğurt koyalım. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun