Son konular

Beyti Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1.5 adet hazır yufka
Köftesi için;
Yarım kilo kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu veya ekmek kırıntısı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Yufkanın arasına sürmek için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı

Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce köftesini yoğurup 1 saat kadar dinlendirelim.
Daha sonra yufkaları ortadan ikiye bölün tereyağı eritin yufkalara sürün.
Daha sonra köfteleri mandalina büyüklüğünde alıp şekil verin fırın tepsisine dizin fırına verin 10 dk pişirin.
Pişen köfteleri yağlanan yufkalara 3er tane koyun (daha fazlada olabilir) sıkıca sarın verev verev kesip fırın tepsisine alın.
10 dk kadarda 200 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Beyti sarmalar pişerken sosu yapalım. 1 yemek kaşığı tereyağı sos tavamıza alıp eritelim .
Üzerine domates salçasını ekleyip kavurun.
Tuz ve pul biber ekleyin .
Son olarakta 1 su bardağı su ekleyin kaynayınca kapatın.
Pişen beytileri bir tabağa alıp üzerine sos gezdirin.
Yanında yoğurt ve bulgur pilavı ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun
Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt