Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
2-3 adet yufka
Beyti köftesi için;
500 gram kıyma
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yufkaların üzerine sürmek için :
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için :
1 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yanında servis için;
Yoğurt
Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz.
Soğan, sarımsak ve maydanozu robottan geçiriyoruz. İsteğe bağlı rendelenebilir.
Hazırladığımız malzemeleri kıyma,galeta unu,ve yumurtayı baharatı ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz.
Hazırlamış olduğumuz köftemizi uzun ve ince bir şekilde yapıyoruz.
Unutmayalım ki köftelerimiz pişince kısalıp kalınlaşacak.
Şekil verdiğimiz köftelerimizi yağlı kağıda alalım ,önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10 dakika pişirelim.
Yufkalarımızı ay şeklinde keselim ve kestiğimiz yufkalarımıza tereyağı ilave edelim.
Uzun olan kısıma köfteleri ekleyelim sardıktan sonra yufkanın üzerine tereyağı sürelim.
Aynı şekilde 180 derecede ısıtılmış fırınımızda 10 dakika pişirelim.
2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz domates sosunu ekliyoruz.
Karabiber ve tuzu ilave edip biraz kaynatıyoruz.
Hazır olan beyti kebabımızın üzerine servis ediyoruz.
İsteğe bağlı olarak yoğurt ekleyebiliriz. Afiyet olsun.
Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2-3 adet yufka
Beyti köftesi için;
500 gram kıyma
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yufkaların üzerine sürmek için :
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için :
1 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yanında servis için;
Yoğurt
Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz.
Soğan, sarımsak ve maydanozu robottan geçiriyoruz. İsteğe bağlı rendelenebilir.
Hazırladığımız malzemeleri kıyma,galeta unu,ve yumurtayı baharatı ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz.
Hazırlamış olduğumuz köftemizi uzun ve ince bir şekilde yapıyoruz.
Unutmayalım ki köftelerimiz pişince kısalıp kalınlaşacak.
Şekil verdiğimiz köftelerimizi yağlı kağıda alalım ,önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 10 dakika pişirelim.
Yufkalarımızı ay şeklinde keselim ve kestiğimiz yufkalarımıza tereyağı ilave edelim.
Uzun olan kısıma köfteleri ekleyelim sardıktan sonra yufkanın üzerine tereyağı sürelim.
Aynı şekilde 180 derecede ısıtılmış fırınımızda 10 dakika pişirelim.
2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz domates sosunu ekliyoruz.
Karabiber ve tuzu ilave edip biraz kaynatıyoruz.
Hazır olan beyti kebabımızın üzerine servis ediyoruz.
İsteğe bağlı olarak yoğurt ekleyebiliriz. Afiyet olsun.
Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı