Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler
3 adet yufka
Beyti köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Tuz
Köfte baharatı
Yufkalara ve üzerine sürmek için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
Domates sosu için:
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yanında servis etmek için;
Yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz. Soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
Köfte için kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğuralım.
Köfte harcından bir ölçü alarak elimizde uzun ve yassı bir halde biçimlendirelim.
Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştelim.
Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişirelim.
Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritelim.
Yufkalardan bir adedini alarak ikiye keselim.
Tek kat olacak halde bir kesiminin üzerine tereyağı sürelim.
Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo formunda saralım.
Tüm materyalleri sardıktan sonra ruloları verev olarak halde keselim ve tekrar tepsiye dizelim.
Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürelim.
Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım.
Bunun için tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim.
Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ek edelim. Kıvamı koyu ise bir ölçü su ek edebilirsiniz.
Yufkaların üzeri yavaşça kızardıktan sonra fırından alalım.
Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkaç kaşık yoğurt koyalım.
Bulgur pilavı ile de servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun
3 adet yufka
Beyti köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Tuz
Köfte baharatı
Yufkalara ve üzerine sürmek için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
Domates sosu için:
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yanında servis etmek için;
Yoğurt
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz. Soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
Köfte için kıyma, galeta unu ve baharatları derince bir kaba alarak köfte harcını güzelce yoğuralım.
Köfte harcından bir ölçü alarak elimizde uzun ve yassı bir halde biçimlendirelim.
Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştelim.
Evvelden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişirelim.
Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritelim.
Yufkalardan bir adedini alarak ikiye keselim.
Tek kat olacak halde bir kesiminin üzerine tereyağı sürelim.
Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını katlayarak rulo formunda saralım.
Tüm materyalleri sardıktan sonra ruloları verev olarak halde keselim ve tekrar tepsiye dizelim.
Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürelim.
Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım.
Bunun için tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim.
Birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ek edelim. Kıvamı koyu ise bir ölçü su ek edebilirsiniz.
Yufkaların üzeri yavaşça kızardıktan sonra fırından alalım.
Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkaç kaşık yoğurt koyalım.
Bulgur pilavı ile de servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun