Beyti Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo kıyma
️3 adet sivri biber
️2 adet kapya biber
️1 adet domates
️1 adet soğan
️2 yemek kaşığı galeta unu
️1 yemek kaşığı kaşığı salça
️Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kekik
️3 adet yufka
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Biberleri, domatesi, soğanı farklı başka robotta çekip başka gereçlerle birlikte kıymayla karıştıralım.
Yufkanın birini tezgaha serip 3 tarafından 5 er cm katlayalım.
Hazırladığımız kıymadan 1/3 ünü yufkanın kenarına koyup rulo yapalım.
Başka yufkaları da birebir halde yap 2 cm kalınlığında kesip tepsiye diz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra üzerine domatesi sosu, kızarmış tereyağını ve yoğurdu dökelim.
Afiyet olsun❣.
Yarım kilo kıyma
️3 adet sivri biber
️2 adet kapya biber
️1 adet domates
️1 adet soğan
️2 yemek kaşığı galeta unu
️1 yemek kaşığı kaşığı salça
️Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, kekik
️3 adet yufka
Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Biberleri, domatesi, soğanı farklı başka robotta çekip başka gereçlerle birlikte kıymayla karıştıralım.
Yufkanın birini tezgaha serip 3 tarafından 5 er cm katlayalım.
Hazırladığımız kıymadan 1/3 ünü yufkanın kenarına koyup rulo yapalım.
Başka yufkaları da birebir halde yap 2 cm kalınlığında kesip tepsiye diz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra üzerine domatesi sosu, kızarmış tereyağını ve yoğurdu dökelim.
Afiyet olsun❣.