Beze (Mereng) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta akı(42 gr)
1 su bardağı pudra şekeri(84 gr)
1 fiske tuz
Beze (Mereng) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akının iki katı şeker kullanılıyor.
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile çırpılır.
Hafif kabaran yumurta aklarına üç dört seferde pudra şekerini ekliyoruz.
İyice kar olana kadar çırpılır.
Daha sonra sıkma torbasına duy konulur ve formlar verilip, sıkılır.
100 derecede 1 saat pişirilir.
Beze (Mereng) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta akı(42 gr)
1 su bardağı pudra şekeri(84 gr)
1 fiske tuz
Beze (Mereng) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akının iki katı şeker kullanılıyor.
Yumurta aklarını bir fiske tuz ile çırpılır.
Hafif kabaran yumurta aklarına üç dört seferde pudra şekerini ekliyoruz.
İyice kar olana kadar çırpılır.
Daha sonra sıkma torbasına duy konulur ve formlar verilip, sıkılır.
100 derecede 1 saat pişirilir.
Beze (Mereng) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı