Bezelye Yemeği (Etli)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bezelye Yemeği (Etli) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı bezelye
1 tane küçük havuç
1 tane küçük patates
Çeyrek kapya biber
Yarım soğan
1 küp et
3 küp et suyu
2 küp biber salçası
1 küp peynir altı suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bezelye Yemeği (Etli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize koyduktan sonra sırasıyla soğanı biraz kavuruyoruz.
Sonra biberimizi tekrar kavuruyoruz.
1 – 2 dk, tekrar sırasıyla havuç ve patatesimizi kavurduktan sonra et, et suyu, salçayı ve peynir altı suyumuzu ekleyip kısık ateşte 5 dk kadar kaynatıyoruz.
Daha sonra bezelyelerimizi ekleyip tekrar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz Şimdiden miniklere afiyet şifa olsun
Bebekler de peynir altı suyu çok kıymetli bir protein kaynağı yapılışı çoook kolay onun da tanımını vereceğim ilerleyen günlerde ‍Tavsiye; kurban bayramında kaynattığımız kemiklerin üzerinde ki etleri ben tek tek ayıklayıp dikkatli bir formda çatalla ezmiştim, minik kemikler kalmasın diye onları da buz kalıplarına koyup dondurucuya atmıştım bu halde yemeklerde kullanmak için aklınız da bulunsun biraz zahmetli lakin paha bebeklerimize ‍.
 
Üst Alt