Bezelye Yemeği (Havuçlu Patatesli) Tanımı İçin Gereçler
2 adet havuç
1 adet orta uzunluk patates
1 kg bezelye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerini örtecek kadar sıcak su
Tuz, pul biber
Bezelye Yemeği (Havuçlu Patatesli) Tanımı Yapılışı
Öncelikle havucu ve patatesi küp küp doğrayalım.
Bir tencereye yağ ile rendelenmiş soğanı ekleyip kavuralım.
Akabinde salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine bezelye, havuç ve patatesi ekleyelim 5-10 dk karıştıralım.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım. (yaklaşık 20 dk).
Tuz ve pul biberi dökmeyi de unutmayalım
Afiyet olsun.
2 adet havuç
1 adet orta uzunluk patates
1 kg bezelye
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerini örtecek kadar sıcak su
Tuz, pul biber
Bezelye Yemeği (Havuçlu Patatesli) Tanımı Yapılışı
Öncelikle havucu ve patatesi küp küp doğrayalım.
Bir tencereye yağ ile rendelenmiş soğanı ekleyip kavuralım.
Akabinde salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine bezelye, havuç ve patatesi ekleyelim 5-10 dk karıştıralım.
Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişmeye bırakalım. (yaklaşık 20 dk).
Tuz ve pul biberi dökmeyi de unutmayalım
Afiyet olsun.