SoruCevap
Yeni Üye
Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
3 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
300 gr bezelye
Su tuz
Defne yaprağı
Tane karabiber 4_5 adet
Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye zeytinyağını koyun ve yüksek ateşte etleri soteleyin.
Ardından soğan ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.
Havuçları julyen doğrayıp tencereye ekleyin.
Ardından salçayı ilave edip kavurun.
Küp küp doğranmış patatesleri ve bezelye yi ekleyin.
Sıcak su tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ve defne yaprağı ilave edebilirsiniz.
Kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun .
Bezelye Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
3 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
300 gr bezelye
Su tuz
Defne yaprağı
Tane karabiber 4_5 adet
Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye zeytinyağını koyun ve yüksek ateşte etleri soteleyin.
Ardından soğan ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.
Havuçları julyen doğrayıp tencereye ekleyin.
Ardından salçayı ilave edip kavurun.
Küp küp doğranmış patatesleri ve bezelye yi ekleyin.
Sıcak su tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ve defne yaprağı ilave edebilirsiniz.
Kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun .
Bezelye Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı