Bezelye Yemeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
100 gram tavuk göğsü (İsteğe bağlı )
2 su bardağı bezelye
2 tane patates
1 tane büyük uzunluk havuç
1 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Pul biber
Ilık su

Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Tavuk göğsünü ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra sırasıyla küp küp doğradığımız patatesleri havucu ve son olarak bezelyeyi ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra baharatlarını ve tavuk bulyonu (Küçük küçük doğrayın direk atmayın ) ekleyin.
Üzerini bir parmak geçecek biçimde ılık su ekliyoruz kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 250 gram küp küp doğranmış tavuk göğsü 2 orta boy doğranmış havuç Yarım kilo ayıklanmış bezelye(superfresh kullandım) 1-2 domates (konserve olur) 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 6-7 kaşık zeytinyağ Karabiber Tuz Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tavuk Göğüslü Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler Ayıklanmamış 1 kilo bezelye Kemiksiz yarım tavuk göğsü Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tane kuru soğan 1 tane yeşil biber 1 tane kapya biber (Olmasada olur) 2 diş sarımsak 2 tane domates 1 tatlı kaşığı biber salçası yahut domates salçası 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Bezelye Yemeği (Etli) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı bezelye 1 tane küçük havuç 1 tane küçük patates Çeyrek kapya biber Yarım soğan 1 küp et 3 küp et suyu 2 küp biber salçası 1 küp peynir altı suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Bezelye Yemeği (Etli) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 adet bezelye konservesi 1 adet soğan 2 adet patates 1 adet havuç Sıvı yağ Tatlı toz biber Su, tuz Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Konserve bezelyeyi süzgece döküp bol su ile yıkıyoruz. Soğanı ince ince doğruyoruz ve tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller 3 adet orta uzunluk patates 1 adet soğan 1 kase bezelye (Haşlanmış) 2 adet doğranmış tavuk göğsü Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 3-4 su bardağı sıcak su (Üzerini geçene kadar) 1 adet tavuk bulyon Tuz Karabiber Pul biber Kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt