SoruCevap
Yeni Üye
Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
13 tane dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk soğan
2 adet rendelenmiş domates
7 kol maydanoz (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Nane
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
2 yemek kaşığı salça
Kimyon
Karabiber
Sıvıyağ
Dolmaları geçecek kadar su
Dolmaları kapatacak domates
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel pirinç ve bulgurumuzu uygunca yıkıyoruz. Soğanı ve sarımsağı ister robotta geçirin isterseniz ufak ufak doğrayabilirsiniz.
Soğan ve sarımsağın üzerine rendelenmiş domates ve maydanozu ekleyin, üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin ve salça baharatlar ve sıvı yağı ekleyip, düzgünce karıştırın.
temizlenmiş ve yıkanmış biberlerimizi dolduruyoruz ve üzerlerini domatesle kapatıyoruz ben güvece koydum siz olağan tencerede de birebir biçimde pişirebilirsiniz.
Ben güveçte pişen yemekleri daha çok seviyorum yavaş yavaş kısık ateşte daha lezzetli oluyor.
Tencereye konulduktan sonra üzerinin sosu için bir kapa salça baharatlar ve yağımızı ekleyip, güzelce karıştırdıktan sonra dolmalarımızın kenarından döküyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte biber ve pirinçlerimiz pisine kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
13 tane dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk soğan
2 adet rendelenmiş domates
7 kol maydanoz (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Nane
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
2 yemek kaşığı salça
Kimyon
Karabiber
Sıvıyağ
Dolmaları geçecek kadar su
Dolmaları kapatacak domates
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel pirinç ve bulgurumuzu uygunca yıkıyoruz. Soğanı ve sarımsağı ister robotta geçirin isterseniz ufak ufak doğrayabilirsiniz.
Soğan ve sarımsağın üzerine rendelenmiş domates ve maydanozu ekleyin, üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin ve salça baharatlar ve sıvı yağı ekleyip, düzgünce karıştırın.
temizlenmiş ve yıkanmış biberlerimizi dolduruyoruz ve üzerlerini domatesle kapatıyoruz ben güvece koydum siz olağan tencerede de birebir biçimde pişirebilirsiniz.
Ben güveçte pişen yemekleri daha çok seviyorum yavaş yavaş kısık ateşte daha lezzetli oluyor.
Tencereye konulduktan sonra üzerinin sosu için bir kapa salça baharatlar ve yağımızı ekleyip, güzelce karıştırdıktan sonra dolmalarımızın kenarından döküyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte biber ve pirinçlerimiz pisine kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı