Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
3 kişilik tanımdır ölçüleri arttırabilirsiniz;
11 adet dolmalık biber
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
Yarım adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
2-3 adet domates (üzeri için)
Karabiber
Tuz
Nane
Sıvı yağ-zeytinyağı
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden evvel kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha yeterli olur.
İçini yemek harcında kullanabiliriz.
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip düzgünce karıştıralım.
Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.
Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.
O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek halde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.
Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek formda tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.
Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ gezdirelim.
Kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun. .
3 kişilik tanımdır ölçüleri arttırabilirsiniz;
11 adet dolmalık biber
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
Yarım adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
2-3 adet domates (üzeri için)
Karabiber
Tuz
Nane
Sıvı yağ-zeytinyağı
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden evvel kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha yeterli olur.
İçini yemek harcında kullanabiliriz.
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip düzgünce karıştıralım.
Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.
Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.
O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek halde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.
Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek formda tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.
Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ gezdirelim.
Kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun. .