Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
7-8 tane dolmalık biber
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığından az domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşi (Ekşinizin kuvvetine nazaran ayarlayın )
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci yıkayın ve kaba alın. Soğan ve maydanozu doğrayın, pirincin üzerine ekleyin.
Sırasıyla salçalar, zeytinyağı, nar ekşisi, kuru nane, tuz ekleyip, bütün gereçleri karıştırın.biberlerin içini boşaltın [*]Boşalttığımız biberlerin içlerini hazırladığımız iç harcı ile doldurup, tencereye yerleştirin. [*]Yarım yemek kaşığı kadar domates salçasını su ile açın, 3 su bardağı kadar su ekleyip, dolmaları koyduğumuz tencereye ekleyin ve ocağa alın. [*]Su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen dolmaları afiyetle yiyin
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
7-8 tane dolmalık biber
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığından az domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşi (Ekşinizin kuvvetine nazaran ayarlayın )
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kadar tuz
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci yıkayın ve kaba alın. Soğan ve maydanozu doğrayın, pirincin üzerine ekleyin.
Sırasıyla salçalar, zeytinyağı, nar ekşisi, kuru nane, tuz ekleyip, bütün gereçleri karıştırın.biberlerin içini boşaltın [*]Boşalttığımız biberlerin içlerini hazırladığımız iç harcı ile doldurup, tencereye yerleştirin. [*]Yarım yemek kaşığı kadar domates salçasını su ile açın, 3 su bardağı kadar su ekleyip, dolmaları koyduğumuz tencereye ekleyin ve ocağa alın. [*]Su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen dolmaları afiyetle yiyin
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı