Son konular

Biber Dolması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
4 tane dolmalık biber
1 küçük soğan
1.5 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı salça
1 küçük domates
Tuz ve baharatlar

Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanları küçük küçük doğrayıp tavamıza alıyoruz.
Pembeleşinceye kadar soğanları soteliyoruz.
Akabinde yıkadığımız pirinç ve bulguru ekliyoruz.
Akabinde 1 tatlı kaşığı salçamızı ekliyoruz.
Güzelce karıştırıp salçayı her tarafa yayıyoruz.
Tuz ve baharatını ekledikten sonra tavuk suyunu ekliyoruz.
Tavuk suyu yoksa tavuk bulyonu eritip dökebilirsiniz.
Suyunu çok koymayalım, dolmanın içinin pilav üzere pişmesini istemiyoruz. Pirinç ve bulgur canlı kalmalı.
Dolmanın iç harcı da hazır olunca biberlerimizi dolduruyoruz.
Ben biberlerinin kapağı olmasını görsel olarak beğendiğimden üst kısımlarını kesip kapatıyorum.
Dilerseniz üst kısmının ortasını yani saplı yerini çıkarıp da yapabilirsiniz.
Dolmalarımızı doldurduktan sonra yuvarlak/halka formunda kestiğimiz domatesleri de biberin üstüne koyup bastırıyoruz.
Akabinde kestiğim kapaklarını kapatıyorum.
Tencereye dizdiğimiz biberlerimizin yarısını az geçecek kadar su olacak biçimde su ekliyoruz, kapağını kapatıp pişiriyoruz.
İç harcına zeytinyağı koyarsanız daha lezzetli olacağını düşünüyorum. Ayrıyeten kıymalısını da deneyebilirsiniz, bir dahakine kıymalı tanımını de paylaşmayı düşünüyorum.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt