Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
İç Harcı İçin
500 gram dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Biraz kıyma
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sumak
Biberlerin üzerini geçecek kadar su
Üzerini Süslemek İçin
Dilimlenmiş domates
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sıvı yağ ve başka yağları tavaya alalım sonrasında üzerine yemeklik doğranmış soğanı atalım ve karıştırarak kavuralım. Hepsi kavrulurken içerisine kıymayı ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıyma kavrulduktan sonra üzerine salçalarımızı ekleyelim. Daima birlikte karıştıralım. Baharatlarımızı ve tuzumuza da atalım ve iç harcımızın biraz pişmesini bekleyelim.
O sırada dolmalık biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım. Hepsini çıkardıktan sonra yıkayalım ve kurulayalım. İç harcımız da piştikten sonra kaşık yardımıyla biberlerimizi dolduralım.
Dolan biberlerimizin üzerine domates dilimleri yerleştirelim ve tencereye alalım. Üzerlerini geçecek kadar su ek edelim ve pişmeye bırakalım pişmeye yakın isteğe bağlı üzerlerine sumak eklenebilir.
Piştiktikten sonra sıcak tüketilmesini tavsiye ederim herkese afiyet olsun.
İç Harcı İçin
500 gram dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Biraz kıyma
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sumak
Biberlerin üzerini geçecek kadar su
Üzerini Süslemek İçin
Dilimlenmiş domates
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sıvı yağ ve başka yağları tavaya alalım sonrasında üzerine yemeklik doğranmış soğanı atalım ve karıştırarak kavuralım. Hepsi kavrulurken içerisine kıymayı ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıyma kavrulduktan sonra üzerine salçalarımızı ekleyelim. Daima birlikte karıştıralım. Baharatlarımızı ve tuzumuza da atalım ve iç harcımızın biraz pişmesini bekleyelim.
O sırada dolmalık biberlerimizin sap kısımlarını çıkaralım. Hepsini çıkardıktan sonra yıkayalım ve kurulayalım. İç harcımız da piştikten sonra kaşık yardımıyla biberlerimizi dolduralım.
Dolan biberlerimizin üzerine domates dilimleri yerleştirelim ve tencereye alalım. Üzerlerini geçecek kadar su ek edelim ve pişmeye bırakalım pişmeye yakın isteğe bağlı üzerlerine sumak eklenebilir.
Piştiktikten sonra sıcak tüketilmesini tavsiye ederim herkese afiyet olsun.