Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
1 kg dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
Az maydanoz
Üzerini kapatmak için domates
Üzeri için;
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Göz kararı su dolmaların üzerini geçecek kadar, az zeytinyağı
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Öncelikle biberlerimizi temizliyoruz, yıkayıp sularının süzülmesi için aykırı çeviriyoruz.
Pirincimizi yıkıyoruz, harcı hazırlayacağımız kaba koyup doğradığımız soğanı, maydanozu, salçayı, baharatları ve yağını ek edip güzelce yoğuruyoruz.
Hazırladığımız harç ile biberlerin içini doldurup üzerini domates ile kapatıyoruz.
Tenceremize dizelim ve üzeri için olan materyalleri karıştırıp dökelim.
Orta ateşte pişmeye hazır yemeğimiz. Afiyet olsun.
1 kg dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
Az maydanoz
Üzerini kapatmak için domates
Üzeri için;
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Göz kararı su dolmaların üzerini geçecek kadar, az zeytinyağı
Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Öncelikle biberlerimizi temizliyoruz, yıkayıp sularının süzülmesi için aykırı çeviriyoruz.
Pirincimizi yıkıyoruz, harcı hazırlayacağımız kaba koyup doğradığımız soğanı, maydanozu, salçayı, baharatları ve yağını ek edip güzelce yoğuruyoruz.
Hazırladığımız harç ile biberlerin içini doldurup üzerini domates ile kapatıyoruz.
Tenceremize dizelim ve üzeri için olan materyalleri karıştırıp dökelim.
Orta ateşte pişmeye hazır yemeğimiz. Afiyet olsun.