Biberiyeli Çipura Tarifi İçin Malzemeler
3 adet çipura
20 tane arpacık soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze biberiye
3 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Sos için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
6 küçük parça tereyağı
Biberiyeli Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Temizlenmiş ve bol suyuyla yıkanmış balıkları fırın kabına dizin. Üzerine tuz serpiştirip sos malzemelerini karıştırın.
Sosu içine dışına gezdirin. İçine ve üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyun.
Arpacık soğanları kabuklarını soyup zeytinyağında 5 dakika soteleyin 2 dal biberiye yaprağını ilave edin. Malzemelere sirke ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
Fırın kabındaki balıkların etrafına yerleştirilen kalan biberiye yapraklarını balıkların üzerine serpiştirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
190 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerindeki kağıdı alıp, kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
Biberiyeli Çipura Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet çipura
20 tane arpacık soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 dal taze biberiye
3 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Sos için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
6 küçük parça tereyağı
Biberiyeli Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Temizlenmiş ve bol suyuyla yıkanmış balıkları fırın kabına dizin. Üzerine tuz serpiştirip sos malzemelerini karıştırın.
Sosu içine dışına gezdirin. İçine ve üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyun.
Arpacık soğanları kabuklarını soyup zeytinyağında 5 dakika soteleyin 2 dal biberiye yaprağını ilave edin. Malzemelere sirke ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
Fırın kabındaki balıkların etrafına yerleştirilen kalan biberiye yapraklarını balıkların üzerine serpiştirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
190 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerindeki kağıdı alıp, kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
Biberiyeli Çipura Tarifi Fotoğraflı Yapılışı