Resimli Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Tarifi
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması nasıl yapılır
Malzemeler
1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırozu yağı
1 cay bardağı iri cekilmiş cevizici
3 adet haşlanmış havuc
Tuz, karabiber
Bağlamak icin:
Pamuk ipliği
Sosu icin:
1 kahve fincanı mısırozu yağı
3 diş sarmısak
1 corba kasığı salca
1 kahve fincanı sirke
1 cay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber
imagesbiberiyelikuzubudusarmasitarifiresimli5ad43549c9133
Yemeğin Tarifi
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, butun olarak acın Soğanı rendeleyin Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırozu yağı karıştırıp, etin uzerine surun Etin uzerine bıcakla centikler atın Etin bir kenarına ceviz icini, dilimlemiş havucu koyun Rulo seklinde sarın İple her yerinden sıkıca bağlayın
Hafif yağlı tencerede 45 dakika on pişirme yapın Surekli cevirerek ruloyu hafif kızartın Bu arada pişirme sosu icin, tavaya mısırozu yağını alın Salca, dovulmuş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın Hazırladığınız sosu uzerine gezdirin Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun Et pişerken kurumaması icin sosundan kaşıkla alıp uzerine gezdirin Dilimleyerek servis yapın
Biberiyeli Kuzu Budu Sarması nasıl yapılır
Malzemeler
1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırozu yağı
1 cay bardağı iri cekilmiş cevizici
3 adet haşlanmış havuc
Tuz, karabiber
Bağlamak icin:
Pamuk ipliği
Sosu icin:
1 kahve fincanı mısırozu yağı
3 diş sarmısak
1 corba kasığı salca
1 kahve fincanı sirke
1 cay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber
imagesbiberiyelikuzubudusarmasitarifiresimli5ad43549c9133
Yemeğin Tarifi
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, butun olarak acın Soğanı rendeleyin Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırozu yağı karıştırıp, etin uzerine surun Etin uzerine bıcakla centikler atın Etin bir kenarına ceviz icini, dilimlemiş havucu koyun Rulo seklinde sarın İple her yerinden sıkıca bağlayın
Hafif yağlı tencerede 45 dakika on pişirme yapın Surekli cevirerek ruloyu hafif kızartın Bu arada pişirme sosu icin, tavaya mısırozu yağını alın Salca, dovulmuş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın Hazırladığınız sosu uzerine gezdirin Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun Et pişerken kurumaması icin sosundan kaşıkla alıp uzerine gezdirin Dilimleyerek servis yapın